Sıcak takip iması

Güncelleme Tarihi:

Sıcak takip iması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2007 00:00

Geçtiğimiz haftalarda Türk güvenlik kuvvetleri PKK’ya karşı açık bir mücadele başlatmışlardır. ABD bu çalışmayı desteklemektedir. Şu anda bu ülke vatandaşlarının hayatını tehlikeye atanlara karşı Türk güvenlik güçlerinin arama, takip ve yenilgiye uğratma çabasına daha çok destek vermenin yollarını arıyoruz.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’ya karşı başlattığı operasyonu desteklediklerini söyledi.

Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM) Komutanlığı’nın 2007 yılı eğitim ve öğretim çalışma programına göre planlanan uluslararası faaliyetlerden ikincisi olan "Terörizmin İdeolojik Desteği ile Mücadele" konferansı, Swissotel’de başladı.

Konferansa, Genelkurmay Harekát Başkanı Korgeneral Bekir Kalyoncu ile ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson’un yanı sıra Türkiye, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Makedonya, Romanya, Rusya ve Sırbistan’dan 95 katılımcı ile çeşitli ülkelerden akademisyen ve uzmanlardan oluşan 39 konuşmacı katıldı.

Wilson, özetle şöyle konuştu:

ASALA TERÖRİST

"Türkiye, terörle mücadelede uzun zamandır lider konumdadır. Bu üzüntü verici bir durumdur. Çünkü uzun zamandır büyük ölçekli terörle yüz yüzedir. ASALA, DHKP-C ve PKK, hepsi aynı şeydir ve son yıllarda Türkiye’ye 40 bin hayata mal olmuşlardır.

ADIMLAR KÜÇÜK

PKK, bugün Türkiye’nin karşılaştığı en büyük terör sorunudur. Türkiye’nin müttefikleri bu konuda yapabileceklerini ya da yapmaları gerekeni yerine getirmemiştir. Son zamanlarda atılan küçük adımlardan rahatsız olsam da ABD’nin, Türkiye’ye sağladığı destekten yine de gurur duyuyorum. Bu destek Türkiye, Avrupa ve Irak için kötü olan suç tehdidi ve terörizmin başarısızlığa uğratılması ve yardıma ihtiyacı olan bir müttefike verilen desteği yansıtmaktadır.

DESTEKLİYORUZ

PKK’yla mücadelede yükün çoğu elbette Türkiye’dedir. Bu pis ve zor bir iştir. Geçtiğimiz haftalarda Türk güvenlik kuvvetleri PKK’ya karşı açık bir mücadele başlatmışlardır. ABD bu çalışmayı desteklemektedir. Şu anda bu ülke vatandaşlarının hayatını tehlikeye atanlara karşı Türk güvenlik güçlerinin arama, takip ve yenilgiye uğratma çabasına daha çok destek vermenin yollarını arıyoruz.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

Türkiye’nin ifade ve düşünce özgürlüğü, demokrasinin gelişmesi yolundaki çalışmaları ile ülkenin doğu bölgelerinde refahın ve yatırımların artması yönündeki çalışmaları PKK’nın yararlandığı terörün ideolojisine karşı hamle olacaktır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!