Sıcak koltuktan Türkiye yönetilmez

Güncelleme Tarihi:

Sıcak koltuktan Türkiye yönetilmez
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2005 01:49

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Etiyopya ve Güney Afrika Cumhuriyeti’ni kapsayan 5 günlük Afrika gezisine çıkmadan önce AKP Meclis Grubu’nda yaptığı konuşmada, kamuoyunda ve partisindeki ‘çok fazla dolaştığı’na ilişkin şikayetlere yanıt verdi.

‘Başbakan Ankara’da pek durmuyor’ eleştirisinin doğru olduğunu belirten Erdoğan, ‘Ankara’ya mahkûm bir iktidar görmeyeceksiniz. Türkiye, Ankara’da sıcak koltuklara oturularak yönetilmez’ diyerek iktidara geldiklerini anımsattı. Şimdi bu sözlerinin gereğini yerine getirdiklerini vurgulayan Başbakan, şöyle devam etti:

‘Bu neye benzer biliyor musunuz? Dükkanın içine kapanan tüccara benzer. Dükkanının içine kapanan tüccar ne kadar başarılıysa, Ankara’ya mahkum olan siyasi o derece başarılıdır. Dolaşacaksın, gezeceksin, arayacaksın, neticesini de göreceksin. Şimdi biz bunu yapıyoruz.’

KÜRESEL GÜÇ OLMAK İÇİN

Hükümetin, Türkiye’nin dış politika perspektifini genişleterek büyüttüğünü de belirten Erdoğan, şunları söyledi:

‘Artık tek tek ülkelere değil, kıtalara bakıyoruz. Yakın zamanlara kadar bırakın tek tek ülkelere yönelmeyi, kıtalara bile sırtımızı çevirmiş, yeryüzündeki bazı ülkeler sadece haritalarda varmış gibi davranıyor, oralardaki imkanları gündemimize bile almıyorduk. Dün, küresel bir güç olabilmeyi hayal etmek bile mümkün değilken, bugün Türkiye bütün dinamikleriyle yeni alanlar, yeni pazarlar keşfetmektedir. Bu ziyaretimiz de Türkiye’nin genişleyen dış politika ufkunun somut bir göstergesidir.’

AFRİKA’YA GİDEN İLK BAŞBAKANIM

‘Dünyaya doğru bu yürüyüşümüz milletimiz adınadır. Bu millet bu yürüyüşü, bu koşuyu hak ediyor’
diyen Erdoğan, dün çıktığı Afrika turunun ikinci ayağı Güney Afrika’yı da örnek vererek, Türkiye’den başbakan seviyesinde bugüne kadar ziyaret gerçekleştirilmemiş ülkeler bulunduğunu söyledi. Erdoğan, ‘Bizden önce atalarımız oralara o günlerin zor şartları içinde ulaştı. Ama düşünün ki Cumhuriyet tarihinde bu kıtalara bir başbakan gitmiş değil’ dedi.

Padişah da şah da değiliz

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan,
AKP’nin dünkü Meclis Grubu’nda yaptığı konuşmada, önemli mesajlar verdi. Hükümetin icraatlarına değinen Erdoğan, ‘Mahkemenin kadıya mülk olmadığını, layüsel, şah, padişah olmadığımızı, milletvekili, bakan, başbakan olmadan önce de birbirimize hatırlatan bir büyük kültürün, bir büyük medeniyetin çocuklarıyız’ dedi.

GÜCÜMÜZ ARTTI

‘Türkiye’nin ataletten ve eski zincirlerinden kurtulup yeni ufuklara açıldığını’
belirten Başbakan, ülkenin 3 Kasım öncesi günlerdeki gibi kaygılı, endişeli, güvensiz olmadığını söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hangi göstergelere bakarsanız bakın, ister ekonomiye, ister çalışma hayatına, ister sosyal barışa, ister bu ülkenin dünyadaki artan gücüne bakalım, bu ülkenin yıldızının her alanda parladığını görürsünüz. Halkımız bize Türkiye’yi ‘demokrasi ayıplarından kurtarın’ diyerek teslim etti. Biz de Türkiye’yi ayıplanan bir ülke olmaktan kurtarmaya çalışıyoruz.

AKP’liler güler yüze hasretmiş

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan
ile dün Meclis’te öğle yemeği yiyen AKP milletvekilleri, bakan ve parti yöneticilerinin güler yüzlü olmamalarından şikayet ettiler. Milletvekilleri, ‘Bize karşı bile güler yüzlü değiller, bazıları gülümsemiyor bile’ diye yakındılar. Erdoğan da, yemekte yanında bulunan Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Genel Sekreter İdris Naim Şahin’i işaret ederek, ‘Yüzleri gülmüyorsa bu yapılarındandır. Ne yapalım, mizaçları böyle, bunda başka bir şey aramayın’ dedi. Erdoğan ardından da Yazıcı ve Şahin’e, ‘Sizler de biraz gülün’ diye takıldı.

Erdoğan, 1-3 Nisan tarihlerinde Kızılcahamam’da milletvekillerinin katılımıyla parti kampı yapılacağını da belirterek, bütün sorunların ayrıntılı bir biçimde burada tartışılıp konuşulacağını söyledi.

Hediye kabul günü

AKP’
nin dünkü Grup toplantısını çeşitli illerden gelen partililer de izledi. Toplantının ardından da Başbakan Tayyip Erdoğan’a çeşitli hediyeler sunuldu. Isparta heyeti Başbakan Erdoğan’a Isparta halısı hediye ederken, Erzurum heyeti de oltu taşından yapılmış tespih verdi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen partililer, kürsüde konuşan Başbakan Erdoğan’ın sözlerini sık sık alkışlarıyla kestiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!