Sibel öğretmen toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Sibel öğretmen toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2008 15:01

ŞANLIURFA’nın, Birecik İlçesi’nde meydana gelen kazada eşiyle birlikte yaşamını yitiren öğretmen 28 yaşındaki Sibel Tıraş’ın cenazesi toprağa verildi. 4 aylık hamile olan Tıraş’ın, yolculuk öncesi öğrencilerine, “23 Nisan bayramı için sınıfı süsleyin” dediği öğrenildi.

Ahmet Erseven İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olan 31 yaşındaki Veli Tıraş yönetimindeki 01 UT 750 plakalı otomobil, dün sabah Gaziantep-Şanlıurfa otoyolu Birecik gişelerinde aşırı hız nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kontrolden çıkarak takla atıp, yol kenarındaki kayalıklara çarptı. Kazada, sürücü Veli Tıraş ile beraberindeki hamile eşi Sibel Tıraş hayatını kaybetmiş, çiftin oğulları 5 yaşındaki Mehmet ise yaralı kurtulmuştu.

Veli Tıraş’ın cenazesi dün memleketi Gaziantep’te toprağa verilirken Sibel Tıraş için bugün Yusuf Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazına Vali Yusuf Yavaşcan, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, öğretmenler, öğrenciler ile yakınları katıldı. Cenaze töreni boyunca kızını kaybetmenin acısıyla gözyaşı döken baba 57 yaşındaki Bahattin Kaya, kızının meslektaşı öğretmenler tarafından teselli edildi. Oğlunun cenazesinden sonra gelinin cenazesine katılan Mehmet Tıraş’ın da ayakta durmakta oldukça güçlük çektiği görüldü.

Cenaze namazı öncesi Sibel Tıraş’ın öğrencilerinden 9 yaşındaki Muhammet Sait Çoban’ın, öğretmeninin tabutuna çiçek bırakması yürek burktu. Öğretmeni ile cuma günü yola çıkmadan önce son kez konuştuğunu söyleyen Muhammet Sait Çoban, “Öğretmenimi çok seviyordum. Ölmeden önce bize ‘Eğer pazartesi ilk derse yetişemezsem, siz 23 Nisan bayramı için sınıfınızı süsleyin’ demişti. Şimdi 23 Nisan’ı öğretmenimiz olmadan buruk şekilde kutlayacağız” dedi.

Genç öğretmenin cenazesi Bediüzzaman Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!