Sezer'e Afyon'da sevgi seli

Güncelleme Tarihi:

Sezere Afyonda sevgi seli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, doğum yeri Afyon'da sevgi gösterileriyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Sezer, tören alanına gelişinde, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Sezer, doğduğu, çocukluk ve ilk gençlik yıllarının geçtiği kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Koşullarım elverdiğince ziyaret ettiğim Afyon'un gelişimini adım adım izledim. Afyonlu olmaktan daima kıvanç duydum'' dedi.

Kocatepe Üniversitenin, 2000-2001 Akademik Yılı açılış töreninde konuşan Sezer,''Temeli 1994 yılında atılan Afyon Kocatepe Üniversite Kampusu, çağı yakalayan, ileri görüşlü bir yaklaşımın ürünü olarak sizlere hizmet etmeye hazırdır.Böylece, Yüce Atatürk'ün Büyük Taarruz'u yönettiği Kocatepe, yarınlarımızın güvencesi gençlerimizin çağdaş eğitim ve öğretimle yetiştirilerek, geleceğe hazırlandığı bu güzel üniversitemizde sonsuza kadar yaşayacaktır'' dedi.

Üniversite Kampusu'na adının verilmesini, ''Türk halkının özünde var olan büyük bir değerbilirlik duyarlılığı'' olarak gördüğünü belirten Sezer, bundan çok duygulandığını ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Hızlı gelişim sürecine ayak uydurabilmek için evrensel ve çağdaş değerleri eğitimde egemen kılmanın zorunlu olduğunu kaydeden Sezer, gençlere de şöyle seslendi: ''Sevgili Gençler, Belli yönlendirmeler ve dogmalardan uzak bir bakış açısına sahip olarak her türlü bilgiyi aklın ve bilimin süzgecinden geçirerek tartışabilmelisiniz.''

Baba mezarına ziyaret

Cumhurbaşkanı Sezer, İkbal Otel'de onuruna verilen yemekten sonra otelin arka kapısından siyah bir BMW marka otomobil ile gazetecilere görünmeden ayrılarak Afyon Mezarlığı'na gitti.

Sezer, burada eşi Semra Sezer ile birlikte babası Mehmet Sezer'in mezarını ziyaret ederek, dua okudu. Cumhurbaşkanı Sezer'in otelden ayrıldığını geç öğrenen gazetecilerin mezarlığa girişi korumalar tarafından engellendi.

Cumhurbaşkanı Sezer, daha sonra, Dumlupınar Mahallesi'nde ikamet eden annesi Hatice ve ablası Ayfer Sezer'i ziyaret etti.

Ancak, gazetecilerin Cumhurbaşkanı Sezer'i burada izlemeleri de iki koruma aracının yolu kapatmasıyla önlendi. Gazeteciler, Cumhurbaşkanı Sezer'in evden ayrılışını görüntüleyebildiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!