Sezer'den 'plaket' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Sezerden plaket uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2001 00:00


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bu sabah özel uçak GAP ile İzmir'e gitti. Saat 09.30'da İzmir'e ulaşan Cumhurbaşkanı Sezer ile eşi Semra Sezer, Adnan Menderes Havalimanı'nda, İzmir Valisi Alaaddin Yüksel tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Sezer, daha sonra İzmir ziyaretinin ilk durağı olan İzmir Valiliği'ne gitti. Sezer, Valilik binası önünde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Sezer, İzmir Hükümet Konağı önünde tören kıtasını selamladıktan sonra, meydanda bekleyen vatandaşların tezahüratlarına, eliyle selamlayarak karşılık verdi.

PLAKET UYARISI

İzmir Valisi Alaaddin Yüksel'den kentin sorunlarıyla ilgili brifing alan Sezer, daha sonra Vilayet Şeref Defteri'ni imzaladı. Vali Yüksel Sezer'e, üzerinde İzmir Hükümet Konağı'nın gümüş rölyefi bulunan plaketi sunarken, bu tarihi mekanın Kurtuluşu Savaşı'nın sona ermesinde önemli bir yere sahip olduğunu hatırlattı. Sezer, ''Bu ilk ve son olsun. Plaket kabul etmiyorum. Ama bu çok anlamlı bir plaket'' dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer daha sonra, İzmir Valiliği önünde vatandaşların yine sevgi gösterileriyle karşılaşınca yanlarına gitti. Vatandaşlar, Sezer'in elini sıkabilmek için birbirleriyle yarıştılar. Ancak Sezer'in çevresindeki sıkı güvenlik kordonu nedeniyle bunu başaramadılar.

İzmir Valiliği'nden ayrıldıktan sonra yol kenarında bekleyen halkın sevgi gösterileriyle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nı kullanarak Narlıdere'deki Ege Ordu Komutanlığı'na gelen Cumhurbaşkanı Sezer'in makam aracı, yol boyunca trafik ışıklarına uydu.

Komutanlığın girişinde Ege Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan tarafından askeri törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Sezer, tören kıtasını selamladı.

İzmir Valisi Alaaddin Yüksel ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu'nun da eşlik ettiği ziyaret sırasında, basın mensuplarının sadece görüntü almalarına izin verildi.

Cumhurbaşkanı Sezer'in Ege Ordu Komutanlığı'na gelişi sırasında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi. (aa)

Semra Sezer, okuma-yazma kursunu bitirenlere sertifa verdi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!