Sezer Zirvesi'ne Ecevit gidemezse kimi gönderecek

Güncelleme Tarihi:

Sezer Zirvesine Ecevit gidemezse kimi gönderecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2002 01:43

Başbakan Ecevit'in, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in düzenlediği liderler zirvesine katılıp katılamayacağı sorunu, siyasi senaryolara hareket kazandırdı.

Henüz resmi açıklama yapılmamasına rağmen, Ecevit'in, sağlık sorunları nedeniyle MGK'dan sonra, 7 Haziran Cuma günü Çankaya'daki ‘Sezer Zirvesi’ne de katılmayacağı öne sürülüyor.

CEM'E DAVET

Ecevit
'in, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek zirveye katılamaması durumunda, Köşk'e, kendisini temsilen birini gönderip göndermeyeceği, görevlendirirse de bunun kim olacağı önem kazandı. Ecevit'in bir kişiyi kendisini temsille görevlendirmesi geleceğe dönük bir ‘işaret’ olarak algılanabilecek. Sezer, DSP'de Ecevit sonrası lider adaylarının başında gelen Dışişleri Bakanı İsmail Cem'i zirvenin AB konusunda olması nedeniyle davet etti. Ecevit'in, Cem'in dışında parti adına bir başkasını görevlendirmemesi halinde, bunun, Cem'in pozisyonunu güçlendireceği belirtiliyor. Siyasi kulislerde, Cem'in yanı sıra zirveye, Ecevit'in sağkolu Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ya da Rahşan Ecevit'e yakınlığıyla tanınan Grup Başkanvekili Emrehan Halıcı'nın gönderilebileceği de konuşuluyor. Yine Rahşan Hanım'a yakınlıklarıyla tanınan Genel Başkan Yardımcıları Zeki Sezer ve Tayfun İçli'nin adları da geçiyor.

BAHÇELİ'Yİ İKNA

DSP senaryolarının dışında, idam ve Kürtçe tartışmaları nedeniyle zirveye damgasını vuracak kişiyse Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli olacak. Bahçeli'nin, Çin gezisindeki açıklamalarına benzer görüşleri zirvede de dile getirerek, ANAP'ı hedef alması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!