Sezer komutanlara eşli yemek verdi

Güncelleme Tarihi:

Sezer komutanlara eşli yemek verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2007 00:00

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları olmak üzere TSK'nın üst kademesine Çankaya Köşkü'nde eşli yemek verdi.

Gazetelerin Ankara bürolarına dün sabah verilen Köşk'ün günlük programında sadece iki başlık yer aldı: Bangladeş'in yeni Büyükelçisi'nin veda ziyareti ve nüfus sayımı.

Akşam saatlerinde komutanları taşıyan makam araçlarının teker teker Çankaya Köşkü'ne giriş yapması habercileri heyecanlandırdı, TV'ler son dakika haberi verdi. 10 Nisan'da yapılacak ve Sezer'in son kez katılacağı kritik MGK toplantısı öncesine rastlayan bu zirve toplantısı "ortak tavır mı belirlenecek?" sorusuna yol açtı. Ancak Çankaya Köşkü'nden bir yetkili bu spekülasyonları reddetti ve şu bilgiyi verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı geçen yıl da komutanlara eşi Semra Hanım’la birlikte yemek vermişti. Bu yılki yemek de eşli. Komutanlar da eşleriyle geldi. Programda yer almaması özel bir yemek olduğu için. Yoksa programlı bir yemek ve davetiyeler önceden gönderildi. Yemek Sayın Cumhurbaşkanı'nın Köşkü'nde değil, cumhurbaşkanlığı binasında verildi. Yani çok özel değil."

Siyaset kulislerinde de Çankaya yemeği yakın takibe alındı. AKP çevrelerinde bu buluşma "veda yemeği" olarak yorumlandı. Başbakan önceden belirlenen programına sadık kalarak dün gece Antalya'ya hareket etti.

Yemeğe Orgeneral Büyükanıt'ın yanısıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney ile Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık ve eşleri katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!