Sezer, Ecevit komaya girmeden önceki son 24 saati anlatsın

Güncelleme Tarihi:

Sezer, Ecevit komaya girmeden önceki son 24 saati anlatsın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2009 00:00

DSP’den ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, Bülent Ecevit’in beyin kanaması geçirip komaya girmesinden önceki 24 saatte çok önemli olaylar yaşandığını, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in bunu açıklamasının zamanının geldiğini söyledi.

Tan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, ihraç kararını, "yerel seçimdeki hezimeti gölgelemeye yönelik operasyon" olarak niteledi. Tan, genel başkanlıktan ayrılan Zeki Sezer’in, "gözyaşları kurumadan geri dönme kararlılığında" olduğunu öne sürerek, bu duruma tepki gösterdi. Kurultayda, genel başkan adaylarının özgürce yarışabilmesi için ’Sezer’in kenara çekilmesi’ gerektiğini kaydeden Tan, şöyle devam etti: "Sayın Sezer’in, merhum Ecevit ile komaya girmeden önceki son 24 saatte, Oran Sitesi’nde yaşadıklarını açıklamasının zamanının geldiğini düşünüyorum. Çünkü siyasi adalet belki yok ama ilahi adalet muhakkak ki var. Eğer Sayın Sezer, geri dönecekse onları açıklayıp dönsün. Onları da hep beraber yaşadık. Bu noktada, susmak istiyorum. Belli ki Sayın Sezer, yeniden konuşmak için geliyor. Eğer konuşacaklarının içine, Ecevit’in beyin kanaması geçirmeden önceki saatlerde yaşananları katarsa, büyük hizmeti olur, hem bu partinin saygınlığına hem Ecevit’in hatırasına." Tan, "Bildiklerinizi, Sezer, yeniden aday olursa mı açıklayacaksınız?" ısrarlı sorular üzerine "Sezer’in açıklamasını bekliyorum" karşılığını verdi.

Sezer: Söylesin

Zeki Sezer ise Ahmet Tan’ın iddialarıyla ilgili olarak, "Neyse o konular söylesin, ben de öğreneyim. İddiada bulunan bunları da söylemeli" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!