Sezer: Anayasa tartışmaları Türkiye'nin geleceğini etkileyecek

Güncelleme Tarihi:

Sezer: Anayasa tartışmaları Türkiyenin geleceğini etkileyecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2007 17:05

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, anayasa tartışmalarının Türkiye'nin geleceğini etkileyeceğini söyleyerek, “Anayasa tartışmaları sağlıklı bir zeminde yapılmıyor. Tüm toplumu kucaklayan bir anayasa yerine, bir partinin hazırladığı ve bazı maddelerinin Başbakan’ın insiyatifine bırakıldığı bir anayasayı tartışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ordu Belediyesi'nce gerçekleştirilen bazı yatırımların açılış törenlerine katılmak üzere bugün Ordu'ya gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tartışmaların sadece türbana odaklanmasının yanlış olduğunu söyleyen Sezer, bunların bilinçli olarak ortaya atıldığını ileri sürerek, “Bence AKP bilinçli olarak böyle prim yapacağı konu üzerinden anayasa tartışmasını gündeme getirip istediği metni çıkartmanın hesabı içerisindedir. Bir anayasanın tüm toplumu kucaklaması gerekirken, sadece bir partinin yaptığı, hatta bazı maddelerinin Başbakan’ın inisiyatifine bırakıldığı bir anayasayı tartışıyoruz. AKP’nin tek başına hazırlayıp dayattığı bu anayasadaki olumsuz bir tek madde ile rejim gittikten sonra diğer maddeler ne kadar doğru olursa olsun, bu anayasa doğru şekilde algılanmayacaktır. Sivil anayasa tartışmaları Türkiye'nin geleceğini etkileyecektir” dedi.

Haberin Devamı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, daha sonra Ordu Belediyesi tarafından Kumbaşı Balıkçı Barınağı içerisinde inşa edilen ve Karadeniz’in en modern ‘Balık Hali’ olduğu belirtilen ‘Su Ürünleri Hali’nin açılışını yaptı. Ordu-Perşembe Karayolu üzerindeki hal binasının açılış törenine Vali Said Vakkas Gözlügöl, Belediye Başkanı Seyit Torun, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Haluk Kefelioğlu ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde, Ordu Belediye Bandosu konser verdi, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu folklor ekibi de gösteri sundu.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer açılış törenide yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:
“Üç bir tarafımız denizlerle çevrili. Ordu da bir deniz kenti, ülkemizde bir deniz ülkesi. Daha önce de söylemiştim. Bu hükümet programında deniz taşımacılığına, balıkçılığa, balıkçılığın sorunlarına bir cümleyle bile değinilmemiş olmasını eksiklik olarak görüyorum. Şimdi Ordu Belediyesi, Ordu’da bu eksikliği tamamlayarak böylesi bir tesisi hizmete açtı. Tüm emeği geçenleri kutluyorum.”
Sezer, daha sonra açılış kurdelesini, Vali Gözlügöl, Rektör Prof. Dr. Kefelioğlu ve Belediye Başkanı Torun ile birlikte kesti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!