Şeytanın Günü

Güncelleme Tarihi:

Şeytanın Günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Milenyum kıyameti

MİLENYUM'A girişimiz dünya üzerindeki pek çok insan için yepyeni bir 'umut' kaynağı oldu. Ama, tüm dünya nüfusu bu konuda aynı fikirde değil. Kimilerine göre 2000 yılı sonun başlangıcı. Kehanetler, üretilen kıyamet teorileri bir yana, gelişen teknolojinin bile kontrol edemediği doğal felaketler, gezegenlerin sıraya dizilmesi gibi olaylar karşısında insanoğlu, soluğunu tutmuş 2000'li yılların kendilerine neler getireceğini bekliyor.

Sinemacıların da bu konuda çeşitli fikirleri var kuşkusuz. İşte bu hafta sonu gösterime giren Şeytanın Günü (End of Days) 2000'li yıllara ilişkin kıyamet teorilerini içeren bir film.

Daha önce yönettiği The Relic, Sudden Death, 2010 gibi filmlerle tanınan Peter Hyams'ın imzasını taşıyan Şeytanın Günü, insan bedenine girmiş şeytanlar, İsa'yı ve onun fikirlerini yoketmekle görevlendirilmiş kötü niyetli güzel kadınlarla dolu bir yapım. Senaryosunu Andrew Marlowe'un yazdığı film, 2000'li yıllar için hiç de umut verici mesajlar taşımıyor.

Film, Vatikan'ın mistik atmosferinden New York'un görkemli Times Meydanın'na doğru başdöndürücü bir yolculuğa çıkarıyor seyirciyi.

Şeytanın Günü, 1979 yılında New Yok'ta bir kız çocuğunun doğumuyla başlıyor. Aynı sıralarda Vatikan'daki görkemli bir katedralde genç psikoposlardan birisi, Papa'nın huzuruna çıkarak bu çocuğun doğumunu bildirir. Onun doğumu yüzyıllardan beri korkuyla beklenmektedir. Christine adı verilen bu kız çocuğu, bedeninde İsa aleyhine çalışması için seçildiğini gösteren doğum izleri taşımaktadır. Kaçınılmaz geri sayım başlamıştır artık.

KIYAMET KEHANETLERİ

Yıl 1999, New York City. Dünya koca bir yüzyılın sonuna yaklaşmıştır. Belki de kendi sonuna.. Meslekten atılmış eski polis Jericho, ne getireceği belirsiz bir güne daha uyanmıştır. Sokakta dolaşırken evsiz barksız bir adamın kıyamet kehanetlerine aldırmadan yoluna devam eder. Genç bir kadını saldırganların elinden kurtarır. Bu güzel kadın, yüzyıllar önce bildirilen kehanetleri gerçekleştirmek için doğan, bedeninde olağanüstü bir terör gücü barındıran Christine'den başkası değildir. Anlam veremediği korkunç kabuslar gören güzel Christine ürkütücü bir işadamının arzularının esiri olmuştur. Bu işadamı ise insan bedenine bürünmüş şeytanın ta kendisidir. Dünyanın geleceği Jericho'un Christine'i korumasına bağlıdır artık.

Film tüyler ürpertici kıyamet teorilerinin ve sunduğu gerilimli atmosferin yanısıra oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Filmin, 'iyi adamı' eski polis Jericho rolünde Arnold Schwarzenegger var. Dünyayı yoketmekle görevlendirilen Christine'i Robin Tunney, insan kılığındaki şeytanı Gabriel Byrne canlandırıyor. Rod Steiger, Kevin Pollack diğer oyuncular.

Her ne kadar konusu iç karartıcı olsa da, usta işi bir gerilim filmi Şeytanın Günü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!