Seyithan’ın ölümünü Mısır belirleyecek

Güncelleme Tarihi:

Seyithan’ın ölümünü Mısır belirleyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 02:00

Mısır’ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası’nda müsabaka sırasında fenalaşarak yaşama veda eden milli tekvandocu Seyithan Akbalık’ın (21) otopsi raporu tamamlandı.

Haberin Devamı

Savcıyla görüştüğünü aktaran anne Dilek Akbalık (43), kesin ölüm nedeni açıklanmadığını belirterek şunları aktardı:

‘ANİ KALP DURMASI’

“Savcı, ‘Otopsi raporunda çocuğunuzun kanı da kalbi de temiz çıktı’ dedi. Kalp krizi olup olmadığının Mısır’dan gelecek rapordan sonra belli olacağını söyledi.” “Hocalara göre, oğlumun ölüm nedeni; ani kalp durması. O rapor bize gelmedi zaten, hocalarında olabilir. Savcı, Mısır’a giden kafilede bulunanların da ifadesine başvuracağını söyledi. Birkaç ay sonra oğlumun kesin ölüm nedeni netleşecekmiş. Ben kimseyi sorumlu tutmuyorum, ancak oğlumun neden öldüğünü de bilmek istiyorum. Seyithan’ın hiçbir şeyi yoktu, şok bir ölüm.”

‘OĞLUM ÖLECEĞİNİ HİSSETMİŞ’

Anne Akbalık, şöyle devam etti: “Oğlum ölmeden bir ay önce, dedesi Ali Akbalık’ın kabrini ziyaret ettik. Eve dönerken bir mezar taşı gördü ve bana ‘Anne benim mezarım bu kadar yüksek olmasın, yere biraz yakın olsun’ dedi. Çocuğum öleceğini hissetmiş.” İzmir’de 12 yaşından bu yana profesyonel olarak maçlara çıkan milli tekvandocu Seyithan Akbalık, 16 Şubat’ta müsabaka sırasında fenalaşıp yere yığılmış ve müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!