Şevki Yılmaz'dan Cumhurbaşkanlığı'na Erbakan önerisi

Güncelleme Tarihi:

Şevki Yılmazdan Cumhurbaşkanlığına Erbakan önerisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2007 15:26

KAPATILAN Refah Partisi'nin Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Cumhubaşkanlığı için gönlünden Necmettin Erbakan'ın geçtiğini söyledi.

Şevki Yılmaz, memleketi Rize'de katıldığı bir televizyon programında yaklaşan Cumhurbaşkanlığı için gönlünden geçen adayın Necmettin Erbakan olduğunu bildirdi. Yılmaz, “28 Şubat süreci bu millet için yapılmıştır. Erbakan hocam da bu millet için cezalandırılmıştır. Buna cevap olarak parlamento Erbakan hocaya bu vefa borcunu ödemelidir. 28 Şubat mağduru Erbakan'dır. Buna karşı kardeşlerimizin kadirşinaslık göstererek böyle bir jest ve sürpriz yapmalarını bekliyorum ve yakışır da diyorum” dedi.

Şevki Yılmaz, ağabeyi 60 yaşındaki Aziz Yılmaz'ın TSE'de göreve başlamasıyla ilgili konuşurken hükümetin kendisi için iş verdiği, bu yaşta birinin memur yapılamayacağına ilişkin iddialar bulunduğunu hatırlatarak şöyle dedi:

“Hiç memur olmadan 60 yaşında memur yapılmış diyorlar. Tabii 30 yaşındaki gencimiz de, ‘Be utanmaz. Ben 30 yaşında iş bulamıyorum, evlenemiyorum, sen emekli ağabeyine iş buldun’ diyor. Bu kadar yalan bu kadar iftira olur mu? Aziz Yılmaz zaten 30 yıl önce memurdu. Bir daha KPSS'ye girmesine gerek var mı? Hak-İş Genel Başkanlığı yapmış, bugünkü Hak-iş Genel Başkanı Salim Uslu onun elinde yetişmiş. Ben çocukken ağabeyim siyasetin içindeydi. Ağabeyimin genel sekreteri Necati Çelik bakan olmuş. Genel Sekreteri Bakan olabiliyor, genel başkan olan kendisi bir dairede memur olamıyor. Benim ağabeyim olduğu için değil o işin ehli olduğu için memur oldu. Hak-İş Genel Başkanlığı yapmış bir kişi 600 YTL emekli maaşı ile yaşıyordu. Yememiş, içmemiş, yatırımı yok, villası yok, hiçbir şeyi yok. Böyle insanlara az rastlanır diyerek tebrik edilmesi gerekirken bir takım mihraklar devreye giriyor.”

Şevki Yılmaz, bir insanın 65 yaşına kadar memur olma hakkı omduğunu, emekli olsa bile KPSS'ye girmeden memuriyete dönme hakkı bulunduğunu anlatırken, “Aklımızı başımıza alacağız. Biz mümin toplumuyuz. İşe girdi, emekli maaşı kesildi. Aradaki 500 YTL için kıyamet kopartılıyor. Kim mazlumsa onun yanında olmalıyız. Birileri şartele bastı. Şevki Yılmaz'a ceza verdiniz diye bütün herkese ceza verme hakkınız hangi vicdanda hangi hukukta var” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!