Sevil için Lyon devrede

Güncelleme Tarihi:

Sevil için Lyon devrede
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 00:00

Öğrenci değişim programıyla geldiği Eskişehir’de gözaltına alınan ve yaklaşık 2 aydır tutuklu bulunan Fransa, Lyon’da üniversitesi öğrencisi Sevil Sevimli için, okulunun rektörü sert bir açıklama yaptı. Rektör Jean Luc Mayoud, Sevimli’nin ilaç kullandığı bilgisine atıfta bulunarak, “Derhal serbest bırakılsın” dedi.

Haberin Devamı

EĞİTİM için gittiği Eskişehir’de 9 Mayıs’ta tutuklanan 21 yaşındaki Sevil Sevimli’nin Lyon’da okuduğu üniversitenin rektörlüğünden sert bir açıklama yapıldı. Lyon İletişim Fakültesi’nde okurken, Erasmus ögrenci değişim programı nedeniyle geldiği Eskişehir’de tutuklanan Sevimli’nin derhal serbest bırakılması istenen, Lümier 2 Üniversitesi Rektörü Jean Luc Mayoud imzalı açıklamada, Sevil Sevimli’nin sağlık sorunları yaşadığına da dikkat çekilerek, ”Üniversitemiz adına, her ne sebepten olursa olsun Sevil’in kariyeri, geleceği için, sağlığı için ilaç alması gerektiği bilgisini edindik ve derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” denildi.

‘Türkiye sorumlu’

Sevimli ailesinin 22 yıllık doktoru Nicola Holzapfel de, Sevil Sevimli’nin hergün ilaç almasını gerektiren bir rahatsızlığı olduğuna dikkat çekti. Doktor Holzapfel, ”Beni, hastamın sağlık sorunu ilgilendirir. Polemiklere asla girmem. Fransa’da uzun süredir aynı ilaçları kullanan bir hastam, Türkiye şartlarında nasıl tedavi görecek? Sağlığındaki olumsuz gelişmelerden Türkiye sorumlu olur bunu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

9 Mayıs’tan beri içeride

Haberin Devamı

SEVİL Sevimli, çifte vatandaş olarak Lyon 2 Üniversitesi’nde okurken, öğrenci değişim projesi kapsamında Erasmus yardımından yararlanarak birçok ülke içinden Türkiye’yi seçti. Ancak Türkiye’de Grup Yorum’un konseri izledi, 1 Mayıs yürüyüşüne katıldı, “Parasız eğitim hakkı istiyoruz” pankartı açtı. 21 yıldır yaşadığı Fransa’daki gibi, düşüncelerini söyledi. 9 Mayıs 2012 gecesi, DHKP-C operasyonu yapan polis, kaldığı evi de bastı, tutuklandı. Mahkemeye çıkacağı günü bekleyen Sevil Sevimli olayının duyulması üzerine Fransa’da sivil toplum kuruluşları, medya ve siyasi bazı partilerin milletvekilleri ayaklandı ve ardı ardına açıklama ve yayınlar yapılmaya başlandı. Hatta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Elysee Sarayını ziyaret etmesi sırasında patlayan bu olay, iyileşme havasına giren ilişkileri bir anda ters yöne çevirdi.

Annesi iki aydır Eskişehir’de

KIZININ tutuklanmasından bu yana Eskişehir’deki bir otele yerleşen anne Sevim Sevimli, her sabah hapishane önünde sevinçli haberi bekliyor. Çarsamba günleri kızıyla görüşebildiğini belirten anne Sevimli, ”Kızım iyi de, ben iyi değilim. Bir an önce mahkemeye çıkarılmalı. Çok fenayım, tansiyon düşüklüğü sorunu yaşıyorum. Hayatımız alt üst oldu. Fransa’ya kızımla dönmek istiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!