Sevgili katiline ömür boyu hapis cezası istemi

Güncelleme Tarihi:

Sevgili katiline ömür boyu hapis cezası istemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2008 13:37

BURSA’da kaçırdığı sevgilisi Kimya Kırbıyık’ın (18) babası Yıldıray Kırbıyıklı'nın, yerlerini söylemediği için amcası Şaban Özçimen'i tabancayla öldürmesine sinirlenip, intikam için sevgilisini öldüren Ceyhun Özçimen’in (23) yargılanması devam edildi.

Cumhuriyet savcısı, sanığın Kimya Kırbıyık'ı intikam hissiyle öldürdüğü gerekçesiyle, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Bursa’da geçen Mart ayında meydana gelen olayda, kızı Kimya Kırbıyık'ın birlikte kaçtığı Ceyhun Özçimen’in biri nikahlı iki kadın ile yaşadığını öğrenen Yıldıray Kırbıyıklı, kızını almak istedi. 28 Mart'ta arkadaşları Doğan Göçük ile Demirali Ünlüyayla’yı da yanına alarak, Ceyhun Özçimen’in Merkez Yıldırım İlçesi Hacivat Mahallesi’nde oturan amcası Şaban Özçimen’in yanına giden Kırbıyık, kızı ve kaçtığı Ceyhun Özçimen'in bulundukları yeri öğrenmek istedi.

Kırbıyık, yerlerini söylemeyen Şaban Özçimen’i tabanca ile ateş ederek öldürdü. Cinayetin ardından yakalanan Kırbıyık ile Doğan Göçük tutuklanırken, Demirali Ünlüyayla ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Amcasının öldürüldüğünü öğrenince çılgına dönen Ceyhun Özçimen, olaydan 3 gün sonra intikam amacıyla, kaçırdığı Kimya Kırbıyık'ı ormanlık alana götürüp, tabancayla 8 el ateş ederek öldürdü. ‘Ruhsatsız silah kullanmak’, ‘Esrar içmek’ ve ‘Kız kaçırmak’ suçlarından poliste kaydı bulunan Ceyhun Özçimen, ‘öldürülme’ korkusuyla jandarmaya teslim oldu.

Özçimen'in Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmada suçunu itiraf eden Özçimen, “Amcamın öldürülmesine çok üzülmüştüm. O gece evde otururken Kimya bana, ‘Beni kaçırdın ortalığı birbirine kattın. Amcan iyi ki vurulmuş’ dedi. Çılgına döndüm. Zorla evden çıkartıp elimi kana buladım” dedi.

Savcı, Ceyhun Özçimen’in, genç kızı intikam hissiye öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapsini istedi. Biri nikahlı iki kadınla evli olan ve hakkında suç kayıtları bulunan Özçimen’in duruşması ekim ayına ertelendi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!