Sevgi Ormanı Florya’da yeşerecek

Güncelleme Tarihi:

Sevgi Ormanı Florya’da yeşerecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Florya Koleji öğrencileri Orman Haftası'nı 360 fidan dikerek kutladı.

Florya Koleji ve Bakırköy 2000 Sosyal Kültürel Dayanışma Derneği'nin birlikte düzenlediği Ağaç Dikme Şenliği'nde ilkokul öğrencileri ağaç dikti. Orman Haftası nedeniyle dün düzenlenen etkinlikte konuşan Florya Koleji Müdürü Tekin Öğrek ’’Bundan sonra öğrencilerimiz her yıl Orman Haftası'nda Sevgi Ormanı adını verdiğimiz bu yere ağaç dikecek. Zaman içinde burada bir ağaç denizi oluşacak’’ dedi.

İddialı eğitim

Florya Banliyö İstasyonu'nun arkasındaki alanda düzenlenen Ağaç Dikme Şenliği'nde, Özel Florya İlköğretim Okulu öğrencileri dişbudak, akasya, kayın, çınar ve karaağaçlardan oluşan 360 fidan dikti. Öğrenciler düzenlenen şenlikte folklor gösterisi yaptı. Ağaç sevgisi ile ilgili bir oyun sahneledi ve şiirler okudu. Şenliğe Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı, ilçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldız ve Kaymakam Kadri Önez de katıldı.

Okul Müdürü Tekin Öğrek, Florya Koleji'nde tüm çağdaş imkanları kullanarak sevgi, bilgi ve özdisiplini temel değerler kabul eden Yaratıcı Eğitim Ortamı yaratmaya çalıştıklarını anlattı. Çevre bilincini özümseyen, doğaya saygılı öğrenciler yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Öğrek, ’’Okulumuzda dünyada çok yeni olan bir eğitim sistemi kullanıyoruz. NLP adı verilen Nöro Linguistik programlama sisteminden geçmiş eğitim kadromuz öğrencisiyle iyi çok iyi iletişim kurabilen, öğrenciyi etkin kılan, bilgiyi kullandıran, misyon kazandıran bir yaklaşımı uyguluyor. Beynin iki tarafını da kullandırarak tam öğrenmeyi sağlayabiliyoruz. İşte bu yöntemle hayatta, meslekte başarılı ve doğaya sahip çıkan gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!