Sevgi Gönül Sanat Gecesiyle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Sevgi Gönül Sanat Gecesiyle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 13:23

Koç Topluluğunun kurucusu Vehbi Koç'un kızı Sevgi Gönül, vefatının 7. yılında Vehbi Koç Vakfı (VKV) Koç Özel İlköğretim Okulu ve Lisesi öğrencileri tarafından “Sevgi Gönül Sanat Gecesi” ile anıldı.

Yapılan açıklamaya göre, okulda her yıl gerçekleştirilen ve bu yıl “İstanbul'dan Bir Masal” temasıyla düzenlenen gecede, okul öğrencilerinin hazırladıkları konser ve gösteriler sunuldu.

Tiyatro sanatçısı Ayla Algan'ın konuk konuşmacı olarak yer aldığı gecede, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, VKV Genel Müdürü Erdal Yıldırım, VKV Koç Özel İlköğretim Okulu Genel Müdürü Robert Lennox ve Sevgi Gönül'ün dostları katıldı.

Sevgi Gönül Sanat Gecesi, Türkiye'nin kültür, sanat ve eğitim alanındaki eksikliklerini tespit ederek, hayatta olduğu sürece bu yönde çalışmalar yürüten Sevgi Gönül'ü anmak ve misyonunu devam ettirmek amacıyla düzenleniyor.

SEVGİ GÖNÜL

Sevgi Gönül (Koç), İstanbul Amerikan Kız Kolejinden mezuniyetinin ardından iş hayatına atılmış ve 2003 yılında vefatına kadar, Koç Holding ve Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi İcra Komitesi Başkanlığı, Türk Nümizmatik Derneği ve Geyre Vakfı Başkanlığı ile Beşiktaş Belediyesi encümen üyeliği görevlerini sürdürdü.

Azaryan Yalısı'nda 1980 yılında Türkiye'nin ilk özel müzesi olan Sadberk Hanım Müzesi'ni kuran Gönül, İcra Komitesi Başkanlığını sürdürdüğü Sadberk Hanım Müzesi'nin uluslararası üne kavuşan bir kültür kurumu haline gelmesinde büyük rol oynadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!