Sevenleri Gülseren Devrim’i son yolculuğunda yalnız bırakmadı

Güncelleme Tarihi:

Sevenleri Gülseren Devrim’i son yolculuğunda yalnız bırakmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2008 00:00

Gazeteci-Yazar Hakkı Devrim’in 55 yıllık hayat arkadaşı ve Hürriyet Gazetesi editörlerinden Serdar Devrim’in annesi, çevirmen Gülseren Devrim, dün ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Kansere yenik düşen 80 yaşındaki Gülseren Devrim için Levent Afet Yolal Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri Hakkı Devrim, çocukları Zeynep Çağlıyor ve Serdar Devrim, damadı Yüksel Çağlıyor, gelini Brigitte Devrim, torunları Selim Can ve Elif Devrim ile Eda Barlak ve Eren Çağlıyor kabul etti. Cami avlusunda uzun süre taziyeleri kabul eden Devrim ailesi üyeleri, Okan Bayülgen’in getirdiği şallarla ısınmaya çalıştı. Servet-i Fünûn dergisinin sahibi Ahmet İhsan Tokgöz’ün torunu, İstanbul Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Cankat’ın kızı olan Gülseren Devrim’in cenazesi öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, aralarında Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi Mali İşler Grup Başkanı Ahmet Toksoy, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan, Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rifat Ababay, Milliyet Gazetesi Başyazarı Güneri Cıvaoğlu, CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, Tarhan Erdem, Betül Mardin, Prof. Dr. Selçuk Erez, Doğan Heper, Osman Ulagay, Meral Tamer, Gülriz Sururi, Okan Bayülgen, Mehmet Yaşin, Ahmet Ümit, Hıncal Uluç, Lale Belkıs’ın da bulunduğu medya ve sanat dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve eşi Dilek Cindoruk ile Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda isim taziyelerini ailenin isteğine uyarak, Türk Eğitim Vakfı ve TEMA’ya bağışta bulunarak bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!