Ses bandı çıkınca çark etti

Güncelleme Tarihi:

Ses bandı çıkınca çark etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2011 00:00

Hürriyet’te manşetten yayınlanan açıklamalarını, Atina’da kopan gürültü üzerine yalanlamaya çalışan Yunanistan Başbakan Yardımcısı Teodoros Pangalos, konuşmasının ses bandı ortaya çıkınca ağız değiştirmek zorunda kaldı. Yunan medyası da Pangalos’u “yalancı” ilan etti.

Haberin Devamı

İŞTE O KONUŞMANIN SES KAYDI / WEB TV 

Pangalos gerek pazartesi, gerek Salı günleri yaptığı iki açıklamada da “Patrik Bartolomeos’u İstanbul’da ziyareti esnasında basın mensuplarıyla hiçbir teması olmadığını ve herhangi bir açıklama yapmadığını” vurguladı. Salı akşamı Atina’da medya kulislerinde “7 dakikalık ses bandı var” haberleri dolaşınca Pangalos üçüncü bir açıklama yaptı ve İstanbul’da Rum Vakıfları Destekleme Derneği’nde bir konuşma yaptığını itiraf etti. Pangalos üçüncü açıklamasında, İstanbul’da söylediklerinin vatansever olup olmadığını konuşmasını tamamladığında Rumların alkışlarının gösterdiğini” belirtti.
Pangalos’un ses bandının yayınlanması üzerine, ana muhalefetteki Yeni Demokrasi (ND) partisi Sözcüsü Yiannis Mihelakis “Hükümet var mı? Başbakan var mı? Yalan söyleyen hakaretçi Başbakan Yardımcısı’ndan kimse rahatsız olmuyor mu” dedi. Pangalos bunun üzerine dördüncü bir açıklama yaparak, Mihelakis aleyhinde dava açacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!