Servisçiler miniklerin gözü önünde çatıştı

Güncelleme Tarihi:

Servisçiler miniklerin gözü önünde çatıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2006 14:24

Okula uyum sağlamaları için eğitim ve öğretime bir hafta erken başlayan ilköğretim okulu 1’inci sınıf öğrencilerinin gözleri önünde servisçiler arasında silahlı çatışma çıktı. Olayda yoldan geçen emekli polis göğsünden, bir servisçi de bacağından yaralandı, saldırganlardan biri yakalandı.

Belediyeevleri Mahallesi’ndeki İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İlköğretim Okulu’nun servis ihalesini alan Umum Sersivçiler Odası üyeleri öğrenci kaydetmek için okul önünde beklerken, taşıma işini almaya çalışan iki tur şirketine bağlı oldukları öne sürülen bir grup baskın yaptı. Yanlarında getirdikleri pompalı tüfek ve tabancalarla ateş açan saldırganlara, silahla karşılık verildiği öne sürüldü. Olay sırasında yoldan geçmekte olan emekli polis memuru Ahmet Sırakoç’un göğsüne 2 kurşun isabet ederken Tan Göğebakan adlı servisçi bacağından yaralandı.

Saldırganlardan bazıları plakası alınamayan bir minibüsle olay yerinden uzaklaşırken, yaya olarak kaçmaya çalışan 28 yaşındaki Halık Şahan ekiplerce yakalandı.

Çatışma sırasında okul bahçesinde bulunan öğrenci ve veliler panik halinde binaya girdi. Yaşadıkları olayın şokunu üzerinden atamayan çocuklarını alan veliler okulu hızla terk etti. Servisçilere tepki gösteren bir veli, “Biz çocuklarımızı bunlara mı emanet edeceğiz. Çocukların gözleri önünde çatıştılar. Hepsi şoka girdi. Bu şoktan nasıl kurtulacaklarını bilmiyoruz” diye konuştu.

Göğsüne 2 kurşun isabet eden Ahmet Sırakoç kaldırıldığı Numune Hastanesi’nde ameliyata alınırken, bacağından yaralanan 27 yaşındaki Tan Göğebakan ayakta tedavi edildi. İki kişi ise kavga sırasında aldıkları yumruk ve tekme darbeleriyle hafif yaralandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!