Servetim bitince eşim beni öldürmek istedi

Güncelleme Tarihi:

Servetim bitince eşim beni öldürmek istedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2007 00:00

Kısa süre öncesine kadar Türkiye’nin en büyük baharat şirketlerinden birinin sahibi olan Hasan Tokmak, servetini ortağına kaptırınca, kendisinden 31 yaş küçük olan ikinci eşi tarafından da terk edildi. Tokmak, "Servetim varken mutluyduk. Ama para bitince aşk da bitti" dedi ve eşinin kendisini öldürmek istediğini iddia ederek mahkemeye başvurdu.

1980 yılında Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birinde satış müfettişi olan Hasan Tokmak, istifa ederek ticaret hayatına atıldı. "Besler Gıda" adlı bir şirket kurarak tüm Türkiye’ye baharat satmaya başlayan Tokmak, 10 yılda büyük bir şirketin sahibi oldu. Her geçen yıl servetine servet katan Tokmak, ilk eşiyle 1992’de yollarını ayırdı. 1994’te fabrika kurarak baharatları kendi üretmeye başlayan Tokmak, 1999’da 23 yaşındaki Gülay ile tanıştı. Sade bir törenle Gülay ile evlenen 54 yaşındaki Tokmak, hayatının ikinci baharında genç eşinin her istediğini yerine getirdi, lüks evlerde oturdu, pahalı hediyelerle Gülay Tokmak’ı mutlu etti. Tokmak çiftinin Efecan adlı bir erkek çocukları oldu. Tokmak’ın iş hayatı 2005 yılında ters gitti ve kötü günler başladı.

Hasan Tokmak’ın her şeyini kaybetmesinin ardından eşi Gülay Tokmak, 30 Temmuz 2007’de oğlu Efecan’nı da yanına alarak evi terk etti ve boşanma davası açtı.

OTEL ODASINDA KAVGA

Tüm çabalarına rağmen ne eşini ne de oğlunu eve getirebilen Tokmak, iki kez yaşamına son vermek istedi. İzmir’de yaşayan eşi Gülay Tokmak’tan çocuğunu alarak Ankara’ya getiren Hasan Tokmak, ilk eşinden olan oğlunun evine yerleşti. Birkaç ay sonra kendisini arayan eşi Gülay Tokmak, "Çocuğumu çok özledim. Onu bana getir" dedi. Annenin isteğini kırmayarak Efecan’ı İzmir’e getiren Hasan Tokmak bir otele yerleşti. Çocuğuyla hasret gidermek için otele gelen Gülay Tokmak, çıkan tartışma sırasında çantasında taşıdığı silahı çıkarak tetiğe bastı. Silahın ateş almaması üzerine eşinin kafasına silahın kabzasıyla vuran genç kadın, kaçmaya çalışırken otel görevlilerince yakalandı ve karakola götürüldü.

Gülay Tokmak’ı mahkemeye veren Hasan Tokmak, "Ortağımın servetimi elimden almasıyla değil, eşimin bana silah çekip öldürmeye çalışmasıyla yıkıldım. Servetim varken mutluyduk, ama iflas ettikten sonra beni terk etti. Demek ki, para bitti aşk da bitti" dedi.

Aramızdaki yaş farkından terk ettim

Avukatı aracılığıyla açıklama yapan Gülay Tokmak ise, eşinin aşırı alkol aldığını ve aralarındaki yaş farkı nedeniyle evi terk ettiğini söyledi. Gülay Tokmak, "Eşimle telefonda görüştüğümüzde çocuğumuzu döverek, bana karşı zorla küfür ettirmeye çalıştırıyor. Artık onu sevmiyorum. Parasının gücünü kullanarak, beni eve geri döndürmeye çalışıyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!