Serüven kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Serüven kelimesinin eş anlamlısı nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2020 02:44

Serüven kelimesi daha çok edebi eserlerde karşımıza çıksa da günlük hayatta da çok sık kullanılmaktadır. Bu sebeple serüven kelimesine karşılık gelecek eş anlamlı kelimesi oldukça büyük öneme sahiptir. Türk Dil Kurumu serüven kelimesini sözlüklerde değerlendirmiştir. Peki Serüven kelimesinin eş anlamlısı nedir? Serüven kelimesinin anlamı ve eş anlamlısını sizlere detaylıca inceledik.

Haberin Devamı

Türk Dil Kurumu serüven kelimesinin anlamını macera olarak değerlendirmiştir. Bu nedenle de serüven kelimesinin eş anlamlısı macera kelimesidir. Rahatlıkla bu iki kelimeyi cümle içerisinde birbirlerinin yerlerine kullanabilirsiniz.

 Serüven Eş Anlamlısı

 Serüven kelimesi köken itibari ile Farsça bir kelimedir. Dilimize Farsçadan girmiş olan serüven kelimesi Türk Dil Kurumunda macera olarak açıklanmaktadır. Macera kelimesi ise dilimize Arapçadan girmiş bir kelimedir.

 Okunuşları ve yazılışları farklı olsa dahi serüven ve macera kelimeleri farklı zamanlarda her iki kelime de kullanılabilir. Bunun sebebi bu iki kelimenin aynı anlam barındırmasıdır. Peki, serüven kelimesinin anlamı nedir? Serüven TDK sözlüklerinde macera olarak açıklanmıştır. Macera kelimesinin anlamı ise sözlüklerde şu şekilde belirtilmektedir:

Haberin Devamı

 - Baştan geçen ilginç olay ve olaylar zinciri, serüven, avantür.

 - Olmayacakmış gibi görünen iş. Bu anlam mecaz anlamı ile kullanılmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!