Sertab Erener'e görkemli karşılama

Güncelleme Tarihi:

Sertab Erenere görkemli karşılama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2003 17:03

Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Sertab Erener İstanbul'da coşkuyla karşılandı. Erener ve ekibi başarıyı Taksim Meydanı'nda kutladı.
 Every way that I can- VIDEO

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı'ndan üsü açık bir otobüsle Taksim'e gelen Erener ve ekibine halk, yol boyunca sevgi gösterisinde bulundu. Taksim Meydanı'nda "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganıyla karşılanan Erener, burada, birinciliği kazandığı şarkıyı halkla birlikte seslendirdi.

HALKA SESLENDÄ°

Eurovision Åžarkı Yarışması'nın deneyimli sunucusu Bülent Özveren, otobüsten yaptığı konuÅŸmada 28 yıl önce Stockholm'de baÅŸlayan yarışmalarda Türkiye'nin bir gün bu baÅŸarıya ulaÅŸacağını bildiÄŸini söyledi. Özveren, daha sonra mikrofonu Sertab Erener'e bıraktı.Â

Burada halka seslenen Erener, "Biz orada çok heyecanlandık. Biliyorum ki aynı heyecanı hep birlikte yaÅŸadık, ama çok güzel bir hediyeyle geri döndük" diye konuÅŸtu. Otobüsün üzerinden Türk bayrağı ile kendisine uzatılan AB flamasını sallayan Erener, programın sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Â

Haberin Devamı

'TARKAN'IN BAÅžARISINI UNUTMAMAK LAZIM'

Sertab Erener, bir soru üzerine, yarışmada bestenin önemli olduğunu belirterek, bundan sonraki yarışmalarda da şarkıların İngilizce olması gerektiğini ifade etti. Tüm Avrupa'da bugün şarkının "single"ının satışa sunulduğunu ifade eden Erener, bir gazetecinin "Dünyaya açılan ilk Türk şarkıcısısiz mi oldunuz" sorusuna, "Tarkan'ın başarısını unutmamak lazım. Biliyorum ki o da benim gibi çok çalıştı" yanıtını verdi.

HER GÃœN Ä°KÄ° PROVA

Erener, basın toplantısında yarışmaya hazırlık sürecini şöyle anlattı: "Letonya'dan önce Viyana'ya gittik. Orada dansçı arkadaşlarla birlikte koreografi üzerine çalıştık. Letonya'da kaldığımız bir hafta süresince her gün iki prova yaptık. Bu bizim sahneye alışmamızı sağladı."

Yarışmaya çıkarken fazla heyecan duymadığını söyleyen Sertab Erener " Ama sonuç açıkandıktan sonra ikinci kez sahneye çıkarken çok heyecanlandım. O anı hiç hatırlamıyorum" diye konuştu.

'BÄ°R ARA UMUDUMU KAYBETTÄ°M Ä°YÄ°CE'

Puanlama sırasında gerçekten bir yarışmada olduğunu hissettiğini söyleyen Erener "Hatta bir ara umudumu kaybettim iyice. Demir Demirkan'ı arayıp 'Galiba kaybediyoruz' dedim. Demir hiç inancını kaybetmedi" dedi.

Haberin Devamı

Erener, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdulah Gül'ün de kendisini aradığını söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!