Şeriatçı basına fırça

Güncelleme Tarihi:

Şeriatçı basına fırça
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın popüler basın kuruluşları için kullandığı ‘‘Bir kısım medya’’ nitelemesini bu sefer de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kullandı...

Ancak Yılmaz, Erbakan'ın aksine, bu tanımı kendisini eleştiren İslami yayın organlarına yöneltti.

Yılmaz, dün düzenlediği basın toplantısında son dönemde Başkanlığı'nın uygulamalarına yöneltilen eleştirileri yanıtladı. Toplantının genelinde sert bir üslup kullanan Yılmaz, toplantının başında da basın ve iletişim dünyası ile ilgili ‘‘ders’’ verdi.

Kamuoyunun medya ile beslenmekte olduğunu kaydeden Yılmaz, ‘‘Dolayısıyla basın, kör menfaat veya hırslara alet edildiği takdirde, son derece tehlikeli bir silah haline gelebilmektedir’’ dedi.

Basın ile ilgili bir ayet de okuyan Yılmaz, bu ayete göre gazetecinin, bir haberi duyunca önce iyice araştırması, kamu yararını, toplumun güvenliği ve huzurunu da gözönünde bulundurarak objektif bir değerlendirmeye tabi tuttuktan sonra yayınlaması gerektiğini bildirdi.

Yılmaz, kesin olarak ispat edilmemiş olan durumlar hakkında suçlayıcı ifadeler kullanmaktan kaçınılması gerektiğine de işaret ederek, ‘‘Ama maalesef bir kısım medya, gerçekleri tahrif etmekte, sansasyon peşinde koşmakta, kitlelerin düşlerini, umutlarını istismar etmektedir’’ diye konuştu.

Bazı basın organlarının yaptıkları açıklamaları çarpıttığına işaret eden Yılmaz, bu gazetelerin tekzipleri de yayınlamadığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!