Seri katile 5 idam

Güncelleme Tarihi:

Seri katile 5 idam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2001 00:00


Ali DAĞLAR / İSTANBUL
Haberin Devamı

İstanbul'da 3.5 ay içinde 5 kişiyi boğarak öldürmekle suçlanan Orhan Aksoy için 5 kez idam istendi.

Benzerine ancak filmlerde rastlanan seri cinayetlerin Türkiye'deki belki de ilk sanığı 30 yaşındaki Orhan Aksoy hakkındaki iddianame hazırlandı. Yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak olan Orhan Aksoy için 5 cinayetten 5 ayrı idam cezası istendi.

Hep aynı yöntem

Kendi seçtiği kurbanlarını içkiyle uyutup, naylon iple boğduktan sonra cesetleri bir koliye koyup kentin çeşitli yerlerine bırakmakla suçlanan Aksoy'un tatbikatlar sırasında pişmanlık göstermemesi dikkat çekmişti. Davaya seri cinayet kurbanlarının yakınları müşteki olarak katılacaklar.

KURBANLARINI İÇİRDİ, BOĞDU SONRA PAKETLEDİ

İddianamede sanık Orhan Aksoy'un işlediği öne sürülen 5 cinayet şöyle:

9 EKİM 2000:

Fatih'te, arkadaşı Mehmedi Yeşilyayla'nın telefonu çaldığından şüphelendi. Onu uyurken iple boğdu. Cesedi koliye koyup Yenibosna'da gömdü.

23 KASIM 2000:

Hakan Kaya'yı, kendine ait evden hırsızlık yaptığından şüphelenip içkiye çağırdı. Sarhoş olup sızan Kaya'yı naylon iple boğup öldürdü, bir koliye koyup bantladığı cesedi Hasdal Çöplüğü'nün karşısına bıraktı.

30 KASIM 2000:

Hakan Kaya'nın kaybolmasından şüphelenen Turgut Erkan'ı içkiye davet etti. Sızan Erkan'ı yine naylon iple boğup öldürdü. Cesedi koli içinde Gaziosmanpaşa'ya bıraktı.

16 OCAK 2001:

Bir Rumenle evli olan Aksoy, Rumenlere küfrettiği için seyyar satıcı Ömer Şeker'i hedef seçti. Birlikte içki içtiği Şeker'i, sızmasından sonra naylon iple boğup öldürdü. Cesedi bu kez belediyeye ait bir çöp bidonuna koyup Fatih'te bir inşaata bıraktı.

17 OCAK 2001:

80 milyon lira borcunu ödemeyen Ali Rıza İdrisoğlu'ndan intikam almayı planladı. Evine çağırdığı İdrisoğlu'nu içirdi, naylon iple boğup öldürdü. Cesedi yine bir koli içinde Gaziosmanpaşa'daki parka bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!