'Seri katil uyduruyor'

Güncelleme Tarihi:

Seri katil uyduruyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2010 16:06

İzmir'de üç gün içinde üç kişiyi başına birer kurşun sıkarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan, ikinci duruşmada suskunluğunu bozarak, cinayetleri ‘Zaza Ercan’ diye tanıdığı birinin işlediğini ileri süren Hamdi Ayri kafaları karıştırdı. Olayın aydınlanmasında ortak soruşturma yapan Muğla ve İzmir Emniyet Müdürlükleri ise eldeki tüm delillerin net olduğunu, başkasının cinayetleri işlemesinin mümkün olmadığını, Ayri'nin senaryolar uydurarak yargılama sürecini uzatmak için kendince taktik izlediğini vurguladı.

Haberin Devamı

Bodrum'da garsonluk yapan seri cinayet sanığı 27 yaşındaki Hamdi Ayri'nin ilk kurbanı, bankacı 27 yaşındaki Esra Yaşar, ikinci kurbanı İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ayşe Selen Ayla, üçüncü kurbanı ise ‘Azra’ takma adlı travesti 30 yaşındaki Mustafa Has olmuştu. Bodrum’da kaldığı pansiyonda, ölenlere ait eşya ve cinayetlerde kullandığı silahla birlikte yakalanan Hamdi Ayri poliste ve çıktığı ilk duruşmada susma hakkını kullanıp, ifade vermemişti.

İzmir Barosu'nun Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) kapsamında görevlendirdiği iki avukatın Hamdi Ayri'nin konuşmadığı ve savunma için yardımcı olmadığı gerekçesiyle çekilmesi üzerine görevlendirilen avukat Mert Çelikdemir ile kurbanlardan Ayşe Selin Ayla’nın annesi Hatice Selen Ayla ve babası Serter Ayla katıldığı dünkü duruşmada sanık ilk kez ifade verdi. Ayri, Bodrum’da aynı işyerinde çalıştıkları ‘Zaza Ercan’ adında biriyle tanıştığını ve cinayetleri onun işlediğini ileri sürdü. Duruşma, Ayri'nin tutukluluk halininin devamına ve diğer tanıklarının dinlenmesine karar verilip ertelendi.

Haberin Devamı

UYDURMA SENARYOLAR
Hamdi Ayri'nin duruşmada söyledikleri kafa karıştırırken, olayın aydınlanmasında ortak çalışma yapan Muğla ve İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Ayri'nin iddiaların asılsız olduğunu vurguladı.

Emniyet yetkilileri, üç olayın parmak izi, el svabı, kamera görüntüleri gibi tüm delilleriyle net şekilde ortaya konulduğunu, Ayri'nin cinayetleri tek başına işlediğini, başkasının olmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Yetkililer, Ayri'nin, cezaevindeki veya çevresindeki kişilerden akıl aldığını, uydurma senaryolarla yargılama sürecini uzatmak için kendince taktik izlediğini vurguladı. Ayrıca, mahkemeden henüz emniyet birimlerine ‘Zaza Ercan’ konusunda herhangi bir yazı ulaşmadığı, gelmesinin ardından böyle biri varsa, söz konusu kişiyle ilgili de çalışma yapılabileceği vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!