Sergi, ayağınıza gelecek

Güncelleme Tarihi:

Sergi, ayağınıza gelecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 16:01

Belki daha önce hiç sergiye gitmediniz, ya da böyle bir eğiliminiz bile yok. Ama bu sergi sizi baştan çıkaracak ve kaçırmak istemeyeceksiniz.

Haberin Devamı

Türk resim sanatının ustalarından Ömer Uluç, gitmeyenlerin ya da gidemeyenlerin 'ayağına kadar ulaşan' çok özel bir sergi hazırladı.

Uluç'un Vapurların Seyri başlıklı 'yüzer' sergisi 2 ile 17 Eylül tarihleri arasında İstanbul 9 adlı vapurla kentin belli başlı iskelelerini dolaşacak. Eminönü, Ortaköy, Kadıköy, Büyükada, Kuzguncuk iskelelerinde gezilebilecek sergi, her iskelede üç gün kalacak.

İstanbul Boğazı'nda, 'o iskele senin, bu iskele benim' dolaşarak, belki de daha önce hiç sergi izlememiş kişilerin bile ayağına kadar giden bir 'yüzen' sergi salonu düşünebiliyor musunuz? İşte bu sorunun cevabı, sanatçı Ömer Uluç ve işadamı Erdal Matraş bir araya geldiğinde, "Evet," oluyor. Ömer Uluç'un, 'Vapurların Seyri' adlı sergisi, 2-17 Eylül tarihleri arasında İstanbul 9 adlı vapurda iskeleleri dolaşacak. Eminönü, Ortaköy, Kadıköy, Büyükada, Kuzguncuk iskelelerinde gezilebilecek sergi, her iskelede üç gün kalacak. Atölyesini, sergi mekâna yakışır şekilde Haliç Tersanesi'ne kuran Ömer Uluç, 10 kişilik bir ekiple sergi hazırlıklarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Matraş Deri'nin katkılarıyla hazırlanan bu sergide, büyük boyutlu resim ve heykeller yer alacak. Sergide vapurların üç katlı olmasından yola çıkarak, şamanizm inancının üç öğesi olan yeraltı, yeryüzü ve gökyüzü anlatılacak.

Ömer Uluç bu ilginç sergiyle ilgili olarak şunları söylüyor: "Serginin en önemli amacı, alışılageldik modern sanat izleyicisinin dışında yeni insanlara da bu snatı tanıtmak ve sevdirmek. Yeni sergi izleyicileri keşfetmek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!