Şener Paşa’ya ilişkin elinde belge var mı

Güncelleme Tarihi:

Şener Paşa’ya ilişkin elinde belge var mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2007 00:18

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin önderliğinde bugün Ankara’da yapılacak mitinge karşı suçlayıcı açıklamalar yapan TBMM Başkanı Bülent Arınç’a CHP’den tepki geldi.

Antalya Milletvekili Nail Kamacı, Arınç’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, elinde ADD Genel Başkanı Şener Eruygur’un, görev yaptığı süre içinde darbe hazırlığı yaptığına ilişkin belge olup olmadığını sordu. Kamacı, "Eğer varsa, bunu yargı mercilerine ilettiniz mi? Birçok sivil toplum örgütünün desteklediği mitinge katılmak isteyen yurttaşlarımızı darbecilerle işbirliği yapmakla itham etmek, demokrasi anlayışıyla ve TBMM Başkanının tarafsızlığıyla bağdaşmakta mıdır?" sorularını yöneltti.

VEKİLLERİ UYARACAK MISIN

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise TBMM Başkanlığına Arınç’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Kılıçdaroğlu, Arınç’ın, hakkında suç iddiası bulunan kişilerin adaylığı konusunda da Meclis Başkanı olarak oylama öncesinde milletvekillerini uyarıp uyarmayacağını sordu. Kılıçdaroğlu, önergesinde şu sorulara da yer verdi: "Medyada yer alan her haberi doğrulatmadan, üzerinde yorum yapmayı TBMM Başkanlığının ciddiyeti ile bağdaştırıyor musunuz? Genelkurmay Başkanı darbe iddialarına ilişkin hiçbir belge ve bilginin kendi arşivlerinde bulunmadığını ifade etti. Bu açıklamadan sonra halktan özür dilemeyi düşünüyor musunuz? "
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!