Şener Eruygur beyin kanaması geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Şener Eruygur beyin kanaması geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2008 10:01

Emekli Orgeneral Eruygur, düşme sonucu beyin kanaması geçirip hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

“Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine konulan emekli Orgeneral Şener Eruygur, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.
 
Kandıra ilçesindeki Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Eruygur, KOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Eruygur'un servise yatırıldığı öğrenildi. Emekli Orgeneral Eruygur'un tansiyonunun yükselmesi sonucu merdivenden düştüğü ve düşme sonucu başını çarparak beyin kanaması geçirdiği belirtildi.

YOĞUN BAKIMA ALINDI

Kocaeli Üniversitesi Tıp Faklütesi Başhekimi Prof Dr. Nazım Mutlu, emekli Orgenaral Şener Eruygur'un  yoğun bakıma alınacağını söyledi.

Eruygur'un hastaneye kaldırılması üzerine jandarma ekipleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı

Bugün Ankara'da televizyonların temsilcileriyle görüşen Orgeneral İlker Başbuğ, Ergenekon tutuklusu Şener Eruygur'un beyin kanaması geçirmesiyle ilgili olarak, "Takip ediyoruz" dedi, Eruygur'un askeri hastaneye alınması gerekirse bunun yapılacağını belirtti.

BAŞHEKİM: 4 PARÇALI BİR KIRIK TESPİT EDİLDİ

“Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan emekli orgeneral Şener Eruygur'un cezaevinde merdivenden düşerek kafasını çarptığı, beyin kanaması geçirdiği, boyun kemiğinde 4 parçalı bir kırık olduğu tespit edildi.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, yaptığı açıklamada, emekli orgeneral Şener Eruygur'un sabah hastanenin acil servisine getirildiğini belirtti.

Eruygur'un hiper tansiyona bağlı olarak merdivenden düşerek kafa travması geçirdiğini ifade eden Mutlu, “Acil serviste çekilen tomografi ve radyografilerinde C1 adı verilen birinci boyun kemiğinde sipinal kanala etki etmeyen 4 parçalı bir kırık tespit edildi. Onun dışında kafa içinde kanamaları mevcut. Şu an şuuru yerinde. Genel durumu fena değil, ancak kırıklar ve kanamanın hastanın hipertansiyon ve diyabetik hasta olması nedeniyle yakın takibi gerekmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Kırıkların omuriliğe baskı yapmadığını, omurilikte zedelenmeye yol açmadığını, herhangi bir felç olayının şu anda söz konusu olmadığını dile getiren Mutlu, “Bizim için önemli olan beyin içindeki kanamanın stabil hale gelmesidir. Bu yüzden tansiyon kontrolü yapılıyor. Genel durumu için hasta hafif uyutuluyor. Şu anda başka yapacak bir şey yok. Ameliyat düşünülmüyor, kırık boyun yakalığıyla kontrol altına alındı” diye konuştu.

Hastanenin tüm imkanlarının olduğunu, gerekli konsültasyonların yapıldığını da vurgulayan Mutlu, Eruygur'un odasına alındığını ve istirahat ettiğini bildirdi.

Mutlu, Eruygur'un ne zaman taburcu edileceğine ilişkin ise bu tür hastaların stabil hale gelmesinin en az bir hafta sürebileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

TANSİYON NORMAL SEYRİNDE

Kocaeli Üniversitesi Tıp Faklütesi Başhekimi Prof Dr. Nazım Mutlu, son ölçümlerde Eruygur'un tansiyonu ve şekeri normal seyrine döndüğünü belirtti, “Bilinci açık, tansiyonu ve şekeri normal seyrine döndü. Boyunluklar vasıtasiyla sabit tutuluyor. Hala olay ciddiyetini koruduğu için yakından takip ediyoruz. Kendisi nasıl düştüğünü hatırlamıyor. Bize ‘Ben niye burdayım’ diye soruyor. Bir süre sonra yavaş yavaş nasıl düştüğünü hatırlamaya başladı. Zaman içersinde de daha da hatırlayacaktır” dedi.

Şener Eruygur’un şekerinin belli bir seviyede tutulması gerektiğini söyleyen Prof.Dr. Mutlu, “Bizim için önemli olan tansiyonudur. Tansiyon sorunun olmaması ve onu kontrol altına almamız gerekiyor. Kafa üstü çarpma söz konusu. O arada ciltte bir yırtık oluşmuş. Orası kapatıldı. Yüzünü yana da çarpmış. Kafa içersinde yaklaşık 3 santimetre çapındaki alanda kanama mevcut. Daha sonraki filmleri çekerek alanın büyüyüp büyümediğini kontrol edeceğiz. Şu anda ameliyatla ilgili birşey önerilmiyor. Zaman ne gösterir onu takip edeceğiz. Eğer beyin değil de boyun kemiğindeki kırık farklı bir türde olsaydı ciddi bir hasar yaratabilirdi. Şu anda öyle bir durum gözükmüyor. Kanama olayı ciddi bir olaydır. Hastanemizde yaklaşık bir hafta boyunca kalacak. Kafa içindeki kanama kontrol altına alınabilirse boyun bağıyla gidebilir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!