Sendikalardan CHP'ye destek

Güncelleme Tarihi:

Sendikalardan CHPye destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2009 13:53

TÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (Türk-İş) bağlı sendikalar İzmir'de bölge temsilciliğinde düzenlenen basın toplantısına CHP'ye destek verdiklerini açıkladı.

Türk İş 3'üncü bölge temsilciliğinde düzenlenen basın toplantısına Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Kalfa, Tekgıda-İş, Maden İş Sendikaları merkez yöneticileri, İzmir şube başkanları, TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilcisi ve CHP Bornova belediye meclis üyeliğinde ikinci sıra adayı Mustafa Kundakçı, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır katıldı. Toplantıda kriz ile ilgili çözüm önerileri dile getirilirken, hükümetin tutumu eleştirildi. Sendikalar da CHP'ye destek vereceklerini kaydetti.

SİYASİ FATURA KESİLMELİ

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, sendikalar olarak krize karşı ortak tutum alınması gerektiğini belirterek, bu krizin siyasi faturasını kesmek zorunda olduklarını söyledi. AKP'nin emek karşıtı uygulamalarda bulunduğunu iddia eden Öztaşkın, “Çağrımız işçi arkadaşlarımıza 7 yıldır emek karşıtı uygulamaların faturasını siyaseten kesiniz. İnşallah bu tavır genel seçimde de örnek olur. CHP'yi destekliyoruz” dedi.

GAVUR İZMİR DİYENLERE DERS VERELİM

Fabrikaları, işçilerin kalelerini sendikalar olarak gösteren Öztaşkın, İzmir'in de demokrasinin kalesi olduğunu söyledi. Öztaşkın, “AKP hiçbir şekilde düşüremeyecektir. İzmir demokrasinin kalesi, Türkiye'nin çağdaş yüzü olmaya devam edecek. İzmir'i ele geçirmek isteyenlere, 'Bu kaleyi yıkacağız' diyenlere, İzmir'e demokrat, çağdaş yönüyle değil de 'Gavur İzmir' gibi olumsuz algılarla çalışanlara gerekli dersleri verelim. Sendikalar olarak bu tavrımızı açık ve net olarak koyduk” diye konuştu.

Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Kalfa da CHP'yi ve Kundakçı'yı desteklediklerini söyledi.

TOPLUMSAL MUHALEFETİN ÖNCÜLERİYİZ

Türk-İş 3. Bölge Kemsilcisi ve CHP Bornova belediye meclis üyeliğinde ikinci sıra adayı Mustafa Kundakçı, Hükümetin toplumsal muhalefet yapabilecek kesimlere baskı yaptığını ileri sürerek, “Uslu sendikacılık aramaya başladılar. Türk İş cesaretle görüşlerini ifade etti, bağlı sendikalar toplumsal muhalefetin öncülüğünü yapmaya devam edecek” dedi. Yerel seçimlerde de sosyal, demokrat belediyeciliği, kamu yatırımlarını öne çıkarmak, emek sömürüsünü aza indirerek, örgütlülüğü öne alma kriterlerini dikkate aldıklarını ifade eden Kundakçı, sendikaların da görüşüyle meclis üyeliğine aday gösterildiğini kaydetti. Daha önce rahmetli Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina ile anısını da anlatan Kundakçı, o dönemde listelerde yer almadıklarını anımsattı.

PİRİŞTİNA ANILARINI ANLATIN

CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, yerel seçim sonuçlarının ülkeyi erken genel seçime taşıyacağını ileri sürdü. Bu arada Kundakçı'nın Piriştina ile ilgili hatırasını anlatması üzerine Nalbantoğlu, eşi Mine Piriştina'nın Ahmet Piriştina'nın isminin kullanılmasına yönelik eleştirilerine değindi. Nalbantoğlu, “Piriştina ile ilgili anılarınızı anlatmayın. Ambargo konuldu. Şaka yapıyorum tabii. Siz anlatmaya devam edin” dedi.

SARI KART GÖSTERİN

CHP İzmir Milletvetkili Oğuz Oyan da, Mustafa Kundakçı'nın aday gösterilmesini büyük memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, yaşanan krize dikkat çekti. Amerika'da 2007 yazından itibaren krizin yaşandığını söyleyen Oyan, “Anlamak isteyene sivrisinek saz, anlamaya davul zurna az. Anlamayanlar dünya krizi dile ahkam kesiyor. Türkiye'nin krizi yaşanırken dünyanın krizi eklendi. Önlem almayan tek ülke Türkiye. Emekçiler dur demez, sarı kart göstermezse vay halimize” dedi. Oyan, ayrıca hükümetin 'IMF ile kimse bizim gibi pazarlık yapamaz' şeklinde palavra attığını iddia ederek, “Yatırımların kesilmesine ilişkin önergeyi IMF'nin görünmez eli verdi. Tam 10 yıldır IMF'siz ekonomiyi yönetememek acze düşmektir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!