Sendikacılara ‘siyaset’ çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Sendikacılara ‘siyaset’ çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Buca'daki DİSK Genişletilmiş Temsilciler toplantısına katılan Rıdvan Budak, devletin sahipsiz kaldığını söyledi. Sendikacılara siyaset çağrısı yapan Budak, ‘‘Sağ, sol farketmez. Siyasete müdahale etmeliyiz, temiz hale getirmeliyiz’’ dedi.

DİSK Genel Başkanı Rıdvan Budak, sendikacılara ‘Siyasete gir’ çağrısında bulundu. Budak, ‘‘Siyasete girin, siyasete müdahale etmenin yollarını bulun. İster sağ, ister sol parti olsun girdiğiniz partide sosyal adalet için bağırın’’ dedi.

Buca Hasanağa Çay Bahçesi'nde düzenlenen DİSK Genişletilmiş Temsilciler Kurulu toplantısına katılan Budak, hükümet krizine değindi ve siyaset boşluğu nedeniyle devletin sahipsiz kaldığını belirtti. Budak, şunları söyledi:

‘‘Türkiye gibi büyük ülke siyaset boşluğunu, uluslararası ilişkilerdeki siyasal kavgayı ve kaosu kaldıramıyor. Berbat bir siyaset içindeyiz. İyi yapılamayan siyasetin içinde kavga, yüksek enflasyon, devlet bankalarını yağmalama vardır. Siyasetin kalitesi ekonomi ve sosyal hayattaki kaliteyi de belirler. Türkiye'de bunu yapacak siyasi kadrolara ihtiyaç vardır. Hiçbir partinin seçimlerde yüzde 20'yi aşma şansı yok.''

SEÇİM KAÇINILMAZ

Milli Mutabakat Hükümet modeline de tepki gösteren Budak, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Yok böyle saçmalık. 6 ay ülkeyi kurtlar kuşlar mı yönetecek. Bedavalara alışmışlar, bedava siyaset yapmak istiyorlar. Klasik Türk siyaseti sona ermiştir. Nasıl ucube bir hükümet oluşturacaklar merak ediyoruz. Para gücü Türk siyasetini esir almıştır. Seçim kaçınılmazdır. Siyasete müdahale etmeliyiz, temiz hale getirmeliyiz.’’

Budak, Abdullah Öcalan'la ilgili de ‘‘Apo'nun yakalanmasıyla sorun bitti mi? Bitmedi. Örgütlenmeyle sosyal ve ekonomik imkanlar o bölgeye götürülmeli. Etnik farklılıklar bir arada yaşamamıza engel olmasın’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!