Sendikacı Kesgeç yarın toprağa verilecek

Güncelleme Tarihi:

Sendikacı Kesgeç yarın toprağa verilecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 13:05

Türkiye sendika hareketinin önemli isimlerinden Sosyal-İş Genel Başkanı Özcan Kesgeç yarın toprağa verilecek.

Haberin Devamı

DİSK eski Genel Başkan Vekili, DİSK Başkanlar Kurulu Üyesi, 12 Eylül 1980 öncesi Türkiye İşçi Partisi (TİP) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Kesgeç için ilk tören, Ankara Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan sendika genel merkezinde saat 11:00’de yapılacak. Genel merkez önündeki törenden sonra Kocatepe Camii'nde de dini tören yapılacak ve ardından Kesgeç'in naaşı son yolculuğuna uğurlanmak üzere Karşıyaka Mezarlığına götürülecek.

Kesgeç, uzun süredir mücadele verdiği hastalıktan kurtulamayarak yaşama veda etmişti. Hastanedeki tedavisinden sonuç alınamayınca bir süredir evinde istirahat etmekte olan Kesgeç, geçen hafta yaşama veda etmişti.

KESGEÇ KİMDİR?

Afyon doğumlu olan Kesgeç, Kuleli Askeri Lisesi'nden mezun oldu. 1963 yılında Talat Aydemir'in darbe girişimi nedeniyle 1453 öğrenci ile beraber Harp Okulu'ndan uzaklaştırıldı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ni bitiren Kesgeç, Sosyal-İş Sendikası’na üye oldu. Sendikanın Genel Sekteri de olan Kesgeç, iki dönem bu görevde kaldıktan sonra 1972 yılında yapılan olağanüstü genel kurulda Genel Başkanlığa seçildi. O dönemde bağımsız bir sendika olarak çalışmalarını yürüten Sosyal-İş, 1974 yılında DİSK'e katılma kararı aldı ve Keskeç, DİSK Genel Başkan Vekili oldu.

TİP’in kurucuları arasında yer alan ve Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen Kesgeç, birçok sendikal eyleme öncülük etti. 12 Eylül’ün ardından 5 yıl tutuklu kalan Kesgeç, son olarak Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanlığı görevini yürütüyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!