Senar'ın 90 yıllık anıları sergide toplandı

Güncelleme Tarihi:

Senarın 90 yıllık anıları sergide toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2008 22:26

BODRUM'da, ‘Cumhuriyet'in Divası’ olarak nitelendirilen Türk Sanat Müziği'nin efsane sanatçısı Müzeyyen Senar'ın 90 yıllık sanat yaşamını anlatan ve bir çoğu sahnedeyken çekilmiş olan fotoğraf sergisinin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptı.

Haberin Devamı

SERGİNİN AÇILIŞINI BAKAN ERTUĞRUL GÜNAY YAPTI...

Senar'ın kızı Feraye ile birlikte serginin açılışını yapan Bakan Günay “Müzeyyen Senar'ın sevgisinin Türkiye'nin dört bir köşesine nasıl yayıldığını bir kez daha gördük. Bodrumlular böyle bir sanatçıyla birlikte olduğu, onunla yaşadığı için çok şanslı” dedi. Günay, bugün başlayacak olan Bodrum Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali ve benzer etkinliklerin kentin, dünyanın en önemli turizm markası olmasında büyük rol oynadığını söyledi.

Bodrum'da kızı Feraye ile yaşayan ve hastalığından dolayı evinden dışarı çıkmakta güçlük çeken Türk Sanat Müziği'nin divası Müzeyyen Senar'ın 90 yıllık yaşamının anlatıldığı serginin açılışını, Muğla İli ve İlçeleri'nde ziyaretlerini sürdüren ve saat 20.00'de Bodrum'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Senar'ın kızı Feraye, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ve Bodrum Kaymakamı, Konacık beldesindeki Artist Sanat Galerisi'nde yaptı. Sanatçı Senar, rahatsızlığı nedeniyle sergiye katılamadı.

1923 yılından başlayıp 2006 yılına kadar Senar'ın sanat yaşamını ve sahne hayatını anlatan 32 fotoğrafın yer aldığı sergide sanatçının ünlü siyasetçi ve iş adamlarıyla birlikte olan fotoğrafları da yer aldı. Bir çok fotoğrafta ise sanatçının Türkan Şoray, Zeki Müren, Safiye Ayla, Hamiyet Yüceses, Perihan Altında Sözeri, Sedat Simavi, Şükran Özer, Muazzez Gökçay gibi ünlü isimlerle çektirdiği fotoğraflar da yer aldı.

Sergide bir açıklama yapan Bakan Günay “Müzeyyen Senar'ın sevgisinin Türkiye'nin dört bir köşesine nasıl yayıldığını bir kez daha gördük. Bodrumlular böyle bir sanatçıyla birlikte olduğu, onunla yaşadığı için çok şanslı. Senar'ın yetiştirdiği bir çok genç sanatçı da yurdumuzun dört bir köşesinde, onun eserlerinin ve heyecanının güzelliklerini yaşatıyor. Böyle bir sanatçı dünyaya zor gelir” dedi.

Günay, bugün başlayacak olan Bodrum Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali ve benzer etkinliklerin, dünyanın en önemli turizm markası olmasında büyük rol oynadığını kültür ve sanat festivali ile benzer etkinliklere bakanlık olarak geniş çapta destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Annesi için ilk defa böyle bir sergi düzenlendiğini belirten Senar'ın kızı Feraye “Annemin bu sergide olmasını ve mutluluğu yaşamasını isterdim. 32 fotoğrafla, annemin hayatını birazcık da olsa anlatmaya çalıştık” dedi.

Bakan Günay, daha sonra tarihi Bodrum Kalesi'nde başlayacak olan Bodrum Uluslararası Bale Festivali'nin açılışını yapmak üzere sergiden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!