Senar'dan anlamlı bağış

Güncelleme Tarihi:

Senardan anlamlı bağış
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2009 09:48

Türk sanat müziğinin yaşayan efsanesi Müzeyyen Senar'dan anlamlı bağış.

Haberin Devamı

Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan, Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz isimlerinden 90 yaşındaki Müzeyyen Senar ve kızı Feraye, Van’da açılan ve kız öğrencilerin eğitim gördüğü ilköğretim okulunun kütüphanesine 500 kitap bağışladı. Senar, “Sanat yaşamım boyunca özellikle kız çocukların eğitimi için elimden geleni yaptım. Emniyet teşkilatımızın da böyle bir güzel çalışmaya girdiğini duyunca tereddüt etmeden bu özel kampanyaya destek olmak istedim” dedi.

Erçiş'te 280'i yatılı 300 kız öğrencinin eğitim gördüğü 75. Yıl Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda, Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete ve Başkomiser Tümer Yılmaz tarafından hayata geçirilen Turkuaz Projesi kapsamında ‘Benim Ablam Polis’ kütüphanesi açıldı.

Projeye önemli bir destek Müzeyyen Senar ve 62 yaşındaki kızı Feraye’den geldi. Kaymakam Kurtoğlu'nun kendisini telefonla aramasıyla, Erciş'e hemen 500 kitap gönderdiklerini söyleyen Senar, “Sanat yaşamım boyunca özellikle kız çocukların eğitimi için elimden geleni yaptım, çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim görmesi için destek olmaya çalıştım. Emniyet teşkilatımızın da böyle bir güzel çalışmaya girdiğini duyunca tereddüt etmeden bu güzel kampanyaya destek olmak istedim. Sanatçı dostlarıma da bu konuda bilgi verip Bodrum ve İstanbul’dan kütüphaneye kitap yağmasını sağlayacağım” dedi.

Haberin Devamı

SENAR’IN İLGİSİNDEN GURUR DUYDUK

Sanatçı Müzeyyen Senar’ın gönderdiği kitapların ‘Benim Ablam Polis’ kütüphanesine yerleştirildiğini, daha önce de ‘Polis Abla’, ‘Polis Abi’ ve ‘Polis Amca’ kütüphaneleri açtıklarını belirten Kaymakam Kurtoğlu, “Yeni açtığımız kütüphanemize bu kez de sanatçılarımızın desteği ile kitap yağmaya başladı. İlk kitapların Senar ve kızından gelmesi bizleri gururlandırdı. Senar’ın bağışladığı kitaplar ve kendisi ile ilgili fotoğrafları emniyet teşkilatının ilgili web sitesinde, broşür ve kitapçıklarda sanatçı desteği olarak değerlendireceğiz. Özellikle Senar gibi bizlerin ve halkın gönlünde taht kurmuş bir sanatçımızın destek vermesi bizler için ayrı bir önem taşıyor. Bu vesile ile desteklerini esirgemeyen başta sanatçılarımız olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri temsilcilerine teşekkür ederim” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!