Semtimizin Şairi: Yahya Kemal

Güncelleme Tarihi:

Semtimizin  Şairi:  Yahya  Kemal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2012 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL Araştırmaları Enstitüsü’nün İstanbul araştırmalarına farklı bir boyut kazandırmak amacıyla düzenlediği; Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine odaklanan Arka Oda Toplantıları yeni diziyle devam ediyor: ‘İstanbul Edebiyatı’. İstanbul’un edebiyat ve edebiyatçılarla ilişkisi üzerine şekillenen toplantıların ilki, Haydar Ergülen’in yönetiminde 1 Mart Perşembe günü İstanbul tutkunu olan şair Yahya Kemal ile başlayacak. Ergülen, İstanbul’un her semtine farklı bir şiir yazan Yahya Kemal’in her semtte çizdiği farklı şair portrelerini konuşacak. İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde düzenlenecek toplantı saat 18.30’da başlayacak. Adres: İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Meşrutiyet Caddesi No. 47, Tepebaşı.

Fazıl Say’ın ‘Hezarfen’i önce Almanya’da uçacak
BESTECİ ve piyanist Fazıl Say’ın yeni eseri ‘Hezarfen Ney Konçertosu’nun dünya prömiyeri Almanya Mannheim’de yapılacak. Musikalische Akademie des Nationaltheater-Mannheim Orkestrası’nın siparişi üzerine bestelenen eser  ilk kez 5-6 Mart’ta Mozartsaal, Rosengarten Mannheim’de seslendirilecek. Galata Kulesi’nden Üsküdar’a kadar kanat takıp uçan Hezarfen Ahmet Çelebi’nin sıradışı hikayesini anlatan Hezarfen Ney Konçertosu; ‘İstanbul 1632 Baharı’, ‘Galata Kulesi’, ‘Uçuş’, ‘Cezayir Sürgünü’ adını alan birbirine bağlı dört bölümden oluşuyor. Konserde Neyzen Burcu Karadağ’a Şef Dan Ettinger yönetimindeki Musikalische Akademie des Nationaltheater-Mannheim Orkestrası eşlik edecek.

Haberin Devamı

‘Sanatçılar Girişimi’nden ‘kaygılıyız’ bildirisi

ARALARINDA Tarık Akan, Edip Akbayram, Sunay Akın, Mehmet Aksoy, Aytaç Arman,  Rutkay Aziz, Kürşat Başar, Cezmi Baskın, Bedri Baykam, Ataol Behramoğlu, Cahit Berkay, Nevzat Çelik, Atilla Dorsay, Leyla Erbil, Genco Erkal, Altan Erkekli, Özdemir İnce, İlhan İrem, Yıldız Kenter gibi ünlü isimlerin bulunduğu ‘Sanatçılar Girişimi’ bugün saat 12.00’de İstiklal Caddesi’ndeki Ferhan Şensoy Ses Tiyatrosu’nda bir basın açıklaması yapacak. ‘Sanatçılar Girişimi’ basın toplantısının amacını şu cümlelerle dile getiriyor: “Ülkenin kendi yurttaşları arasında ayrımcılık, yaşadığımız coğrafyanın komşu ve kardeş ülkelerine karşı düşmanca söylem ve eylemler her zamankinden daha keskin ve kaygı verici. Bölgeyi ve dünyayı bir kan gölüne çevirecek bir savaş çılgınlığında, Türkiye sanki suç ortağı olmaya kışkırtılıyor. Çocuklarımızın, sonraki kuşakların gelecekleri için kaygılıyız. Kaygılıyız ve reddediyoruz. Bütün bunları reddediyoruz ve tepkimizi Türkiye ve dünya kamuoyuna duyurmayı görev sayıyoruz.”

Haberin Devamı

Ulubatlı’nın torunlarından ‘Fetih 1453’e tam not

İSTANBUL’un fethi sırasında Doğu Roma surlarına ilk sancağı dikerken şehit düşen efsanevi Osmanlı askeri Ulubatlı Hasan’ın köyü Uluabat’ta köylüler, ‘Fetih 1453’ filmini birlikte izledi. Karacabey ilçe merkezindeki sinema salonuna gelen yaklaşık 150 kişi, filmi topluca seyretti. Uluabat Köyü Muhtarı Mesut Altınok, köylülerin talebi üzerine böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi. ‘Fetih 1453’ü çok beğendiklerini dile getiren Uluabatlı köylüler, filmi mutlaka herkesin izlemesi gerektiğini söylediler.A.A.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!