Sema Doğan Parkı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Sema Doğan Parkı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2008 15:52

Aydın Doğan Vakfı tarafından Gümüşhane’de yaptırılan Sema Doğan Parkı, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Sema Doğan’ın katıldığı törenle açıldı. Törende konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Hayırda rekabeti, sahip olduğu maddi değerleri toplumuyla paylaşmada yarışmayı büyük bahtiyarlık sayan hayırsever insanlarımız, milletin gurur ve iftihar kaynağıdır” dedi.

Haberin Devamı

Açılıştan fotoğraflar

Gümüşhane’de Aydın Doğan Vakfı tarafından yapımına 2006 yılında başlanan Sema Doğan Parkı, bugün açıldı. Açılış törenine Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Doğan Holding ve Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Sema Doğan, Gümüşhane Valisi Enever Salihoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Canlı, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Ege Temsilcisi Hakan Tartan, Gümüşhane Milletvekilleri Yahya Doğan ve Kemalettin Aydın, MHP Genel Başkan Yardımcıları Metin Çobanoğlu, Atila Kaya, Osman Çakır, MHP Genel Sekreterleri Cihan Paçacı, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez, Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Doğan ailesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı


BELEDİYE BAŞKANI: KENTİN BÖYLE BİR TESİSİ İHTİYACI VARDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, “Bugün çok mutluyuz. Gümüşhane için ihtiyaç olan böyle bir tesisi kentimize kazandıran Aydın Doğan ve Sema Doğan’ı minnet duygularımızı ifade ediyoruz. Gümüşhane ölçeğindeki şehirlerin böyle tesislere ihtiyacı var. Gümüşhane’nin eğitim kenti olması nedeniyle sosyal ihtiyaçları karşılamak için böyle bir projeyi kendilerine takdim ettik. Bu mutluluğu bize yaşatan Aydın Doğan’a şükran borcumuz vardır” dedi. Başkan Canlı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir şehrin hemşerisi olmak o şehirde doğmuş ve yaşıyor olmaktan daha farklı bir kavramdır. Bir kentin hemşerisi olmayı gerçekten hak edenler o beldenin izlerini yüreklerinde taşırlar. Gümüşhane’nin hemşerisi olmaktan gurur duyacağı aile Doğan Ailesi’dir.”

SEMA DOĞAN: GÜMÜŞHANE AKLIMIZDAN HİÇ ÇIKMADI

Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Sema Doğan ise, “Açılış törenine şeref verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Hayatımın en mutlu ve gururlu günlerinden birini yaşıyorum. Köklerimle bağlı olduğum Gümüşhane’de böyle bir tesisin yapılmasına vesile olmak bana tarifsiz heyecan ve mutluluk veriyor. İlk tanıştığımızdan beri bana, ‘Dut dibine yaslanırlar, çise vurur ıslanırlar, elma ile beslenirler Gümüşhane güzelleri’ diye başlayan Gümüşhane türküleri ve şiirleri okuyan eşim Aydın Doğan’a, bu güzel duyguyu bana bir kez daha tattırdığı için sonsuz teşekkürler ederim. Gümüşhane’den çıkalı 45 yılı aşkın zaman geçti. Ama Gümüşhane aklımızdan ve gönlümüzden hiç çıkmadı. Gümüşhane’yi içimizde, gönlümüzde, sohbetimizde hep yaşattık ve yaşatmaya devam ediyoruz. Gümüşhaneli olmaktan gurur duyuyoruz. Çocuklarımızın da ‘Nerelisin?’ sorusuna tereddüt etmeden ‘Gümüşhaneliyiz’ demesinden kıvanç duyuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Sema Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ben öğretmen çocuğuyum. Babam Tahsin Kantek, hayatının 40 yılını Gümüşhane’nin çocuklarının eğitime adamış bir öğretmendir. Benim çocukluğum öğretmen evinin tertemiz havasında geçti. O yılların yokluklarında babam ve annemizin evimizin ihtiyaçlarından önce okulun ihtiyaçları için nasıl çırpındıklarını hiç unutmadım. Beni spora, eğitime, kültüre destek vermeye yönelten sebeplerin başında böyle ortamda yetişmiş olmam gelir. Annem Meliha Kantek’in siz sevgili hemşehrilerine selam ve sevgilerini getirdim. Gümüşhaneliler insana yapılan yatırımı önemserler. Bu tesislerde, gençlerin sportif faaliyetlerinin yanında benim çok önem verdiğim, kadınlarımızın ve genç kızlarımızın yeteneklerini değerlendirecekleri atölyelerin olması beni ayrıca gururlandırıyor. Bu güzel tesisin yaşatılması konusunda belediyenin desteğini bekliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

AYDIN DOĞAN: BENİM İÇİN ÖZEL BİR GÜN

Törende bir konuşma yapan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, kendisi için çok özel bir gün yaşadığını belirterek, “Davetimizi kırmayarak bu açılışa katılmak için şehrimize gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyete ve değerli belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanın da hatırlayacağı gibi bundan tam 6 sene önce 27 Temmuz 2002’de Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu’nun temelini de beraber atmıştık. Memnuniyetle belirtmek isterim ki, yüksek okulumuz geçen 6 yıl içinde yüzlerce öğrenci mezun etti, ülkemizde bu kategoride en iyi dereceyi alan iddialı okullardan biri haline geldi. Bu okul, yakın çevresi için büyük bir ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeye öncülük etti” dedi.

Haberin Devamı

Aydın Doğan, memleketinde olmaktan her zamanki gibi çok büyük keyif aldığını da vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Doğduğum, parçası olduğum bu topraklara yeniden ayak basmak, bu yörenin havasını teneffüs etmek, memleketimin insanlarıyla bir arada olmak, benim kendimi en çok mutlu hissettiğim, hayattan en çok keyif aldığım anlar arasındadır. Türkiye’nin ya da dünyanın hangi kentine gidersek gidelim, gözümüzü açtığımız, bizi hayata hazırlayan bu topraklara duyduğumuz bağlılık ve sadakat duygusu hep bizimle birlikte yol alıyor. Çocukluğumuzun, ilk gençliğimizin geçtiği bu toprakların büyüsünü, bizi her zaman şefkatle kucaklayan anaçlığını nedense başka hiçbir yerde bulamıyoruz. Dünyanın neresine gidersek gidelim, hangi durumda olursak olalım, döndüğümüzde, memleketimizin ilk çocukluğumuzda olduğu gibi bizi yine bağrına basmaya hazır olduğunu biliriz. Bizim için bu kutsallığı taşıyan bu topraklara bir şeyler verebilmek de bir gönül borcudur. Sema Hanım da bugün bu gönül borcunu yerine getiriyor. Hepimiz için çok güzel bir gün. Sema Doğan Parkı’nın bu yörenin değişimine ve kültür zenginliğine katkısı olacağından dolayı çok sevinçliyim. 300 kişilik çok amaçlı salonu, 500 kişilik açık hava tiyatrosu, atölyeleri, spor salonları, gezi alanları, yürüyüş yolları ile bu parkın sizlere güzel hizmetler sunacağına inanıyorum. Bu eserin ortaya çıkarılması için Gümüşhane Belediye Başkanı ve eşim Sema Doğan’ın ne kadar emek verdiklerini, projenin en ince detayları ile ne kadar çok ilgilendiklerini ve en iyisini yapmak için ne kadar canla başla çalıştıklarını çok yakından izledim. Bugün hayallerinin ve gösterdikleri büyük emeğin karşılığını alıyorlar, kendilerini yürekten kutluyorum. Bu parkın tasarımını büyük bir maharetle yapan değerli mimarımız Nevzat Sayın’a da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu projenin hayata geçirilmesinde katkıları olan tüm arkadaşları kutluyor, eserin Gümüşhane’ye hayırlı olmasını diliyorum.”

Haberin Devamı

MANİLİ KARŞILIK

Konuşmasının sonunda eşinin şiirine bir Gümüşhane manisiyle karşılık vermek istediğini söyleyen Aydın Doğan, “Araya araya buldum seni, yalvara yakara aldım sözünü, bir şirin dilli Gümüşhane güzeli öldürdü beni” dedi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise, “Aydın Doğan’ın Gümüşhane’ye yaptığı bu katkının tüm gençlerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BAHÇELİ: HAYIRSEVERLER MİLLETİN GURUR KAYNAĞI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sema Doğan Parkı’nın açılışında yaptığı konuşmada, “Bugün Gümüşhane’de sizlerle birlikte olmaktan duyduğum büyük memnuniyeti belirtmek isterim. Gümüşhane’nin köklü bir ailesine mensup olan işadamı Aydın Doğan’ın muhterem eşleri Sema Doğan’ın yardımlarıyla gerçekleştirilen tesislerin açılışı nedeniyle bir araya geldik. Hayırda bulunma, yardımlaşma ve dayanışma, toplumların gücünün ve sahip oldukları moral değerlerin temel göstergesidir. Dayanışma ve yardımlaşma geleneği olan toplumlarda, bu erdemlerin toplumsal gelişmede, sosyal dokunun güçlenmesinde, toplumsal sorunların aşılmasında ve ülke kalkınmasında itici güç olduğu gerçektir. Toplumsal bilincin oluşması ve imkanı olanların sosyal sorumluluk duygusuyla hareket etmesi, sosyal devlet anlayışının hayata geçirilmesine önemli katkıda bulunacaktır. Türk milleti her dönemde bu erdemleri ulvi meziyet olarak görmüş ve bu geleneği hamiyetli kişilerle yaşatmıştır. Hayırda rekabeti, sahip olduğu maddi değerleri toplumuyla paylaşmada yarışmayı büyük bahtiyarlık sayan hayırsever insanlarımız, milletin gurur ve iftihar kaynağıdır. İçinden çıktığı toprakları unutmayan, geçmişe gönül ve vefa borcunu ödemek için maddi imkanlarını seferber eden Doğan ailesi, hayırseverlik anlayışının mümtaz bir abidesidir. Gümüşhane halkı bu hayırseverlerin isimlerini ve yapmış olduğu katkıları aradan asırlar geçse de taktirle, minnetle hatırlayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sema Doğan ve Aydın Doğan’a Gümüşhane Belediyesi adına teşekkür plaketi verdi. Belediye Başkanı Mustafa Canlı da Sema Doğan’a Gümüşhane’de üretilen gümüş bir kolye hediye etti.

Plaket töreninden sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydın Doğan, Sema Doğan ve Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, parkın açılış kurdelesini kesti. Sema Doğan Parkı’nın kapalı mekanlarını dolaşan Bahçeli, Aydın Doğan ve beraberindekiler, kokteyle de katıldı. Aydın Doğan ve Sema Doğan, açılış nedeniyle hazırlanan pastayı da birlikte kesti.

SEMA DOĞAN PARKI

Aydın Doğan Vakfı tarafından yaptırılan Sema Doğan Parkı, 3 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere 19 bin metrekare alan üzerinde kurulu. Düğün törenleri, konser, konferans gibi etkinliklerin düzenleneceği çok amaçlı salon, yöre insanlarının el becerilerinin geliştirilmesi ve kadınların el emeğinin değerlendirilmesi için atölyeler, yöre mutfağının yaşatılması için bir lokanta, dağın doğal eğimine uygun olarak yerleşen anfi tiyatro, çocuk oyun alanları, spor ve piknik alanlarının bulunduğu parkta, kapalı alanlar çevreye uyumlu olması açısından bütünüyle ahşap malzeme ve doğal taş kullanılarak yapıldı. Mekan ayrıca ahşap ayaklarla yerden yükseltilerek nem ve su baskınına karşı da önlem alındı.

Parkın açılış töreni öncesi mekanın mimarı Nevzat Sayın’la birlikte parkı gezen Aydın Doğan, atölyelerde yöresel kilim dokuyan ve takı tasarımı yapan kadınlarla sohbet etti, ayrıca sergi salonlarındaki cam boyama ve fotoğraf sergilerini gezdi. Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Sema Doğan da, sergileri gezdi ve atölyelerde çalışan kadınlarla toplu fotoğraf çektirdi. Bu arada mekanın çevre düzenlemesini yapan bahçevanların fidelerle yazdığı Sema Doğan yazısı da Doğan’ı sevindirdi.

BAHÇELİ AÇILIŞLARA KATILDI

Dün akşam saatlerinde Gümüşhane’ye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve yanındaki Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Başkan Yardımcıları Atilla Kaya, Metin Çobanoğlu, Osman Çakır, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez, Paçacı, Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı’yla birlikte bugün kentte bir dizi açılışlar yaptı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli ve yanındakiler Sema Doğan Parkı’nın açılışına katıldıktan sonra Gümüşhane Belediyesi tarafından yaptırılan iş merkezi ve Nihal Atsız Kültürevi ile Atatürk Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Buradaki törene Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin de katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Gümüşhane Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Canlı yaptığı açılış konuşmasında, Gümüşhane için çok önemli günlerden birini yaşadıklarını söyleyerek, “Bugün çok güzel anları hep birlikte yaşıyoruz. İlimizde bir dizi açılışlar gerçekleştirdik. Halkımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Ardından Gümüşhane Belediyesi’nin hizmetlerini anlatan Başkan Canlı’dan sonra kürsüye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, Gümüşhane için çok güzel bir gün olduğunu belirterek, “Burada bir takım açılışlar yapmak için bir araya geldik. Başkanımızı kutluyor, halkımıza hayırlı olsun diyorum. Belediyecilik son derece sorumluluk isteyen, son derece ciddiyet gerektiren bir hizmettir. Bu hizmetleri siyasi istismar olarak görmek Milliyetçi Hareket’te asla söz konusu olamaz. Bizler için dürüstlük ve adil yüreklilik çok önemlidir. Gümüşhaneli vatandaşlarımızın bunu bilmesini istiyor ve yeri geldiğinde de bunları göz önünde tutarak desteklerini istiyoruz” dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından sonra ilk olarak Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın katkıları ile Gümüşhane Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Parkı açıldı. Kurdeleyi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan birlikte kesti. Peşinden Atatürk Parkı’nın içerisinde bulunan Hüseyin Nihal Atsız Kültür Evi hizmete sokuldu. Buradaki kurdelayı da Bahçeli ile Doğan beraber kesti. Kültür Evi’ni birlikte gezerek bir süre dinlendikten sonra Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Bahçeli’den ayrıldı. Peşinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindekiler Gümüşhane Belediyesi tarafından yaptırılan İş Merkezi’ni hizmete soktu. Merkezde bulunan Karşıyaka Mahallesi Köprüsü’nün açılışını gerçekleştirdi. Bahçeli köprü açılışının ardından da yine merkezde belediye tarafından yaptırılan Jandarma Komando er Murat Yıldız Parkı’nı kadın polis memurlarıyla birlikte açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!