Selülite 2 ayda son veren ilaç

Güncelleme Tarihi:

Selülite 2 ayda son veren ilaç
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'de düzenli kullanılması halinde iki ayda selüliti yok ettiği iddia edilen bitki özlü Cellasene hapı piyasaya çıktı. İlacın Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) onay almadan satışa sunulması tıp çevrelerinde eleştiriye neden oldu.

Üzüm çekirdeği, yonca ve bilimsel adı gingkobiloba olan süs ağacı gibi çeşitli bitki özlerinden oluşan Cellasene hapından günde üç tane alınması halinde metobolizmanın canlanıp, kan akışının hızlanarak lokal yağları erittiği öne sürülüyor. Hapın 2 haftalık kullanımı ise 40 dolara (yaklaşık 15 milyon lira) mal oluyor.

İlk kez geçen sonbahar Avustralya'da piyasaya çıkan Cellasene, ABD'de merkezi Florida'nın Boca Raton kentinde olan vitamin üreticisi Rexall tarafından pazarlanıyor. Cellasene, ABD'de satılan birçok gibi Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) izni olmadan piyasaya çıktı. Bu nedenle sağlık uzmanları ilacı şüpheyle karşılıyor.

Atlanta'daki Emory Üniversitesi'nin yüz estetiği bölüm başkanı Dr Seth Yellin, selülite karşı acil çözüm vaadeden hapı şüpheyle karşıladığını söyledi. Yellin, ‘İlacın ihtiyava ettiği özler bildik şeyler. Niçin bu özler bir araya katıldığında kadınların başbelası olan selülite mucizevi bir çözüm sağlasın?’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!