Selden sonra salgın riski

Güncelleme Tarihi:

Selden sonra salgın riski
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2012 00:00

Türkiye’nin birçok bölgesini vuran, ciddi su taşkınlarına ve can kaybına yol açan aşırı yağışların son kurbanlarından Marmara Adası’nda zarar gören içme suyu şebekesinden salgın hastalık riski de belirdi.

Haberin Devamı

MARMARA Adası’nda pazar gecesi başlayan ve 2 gün devam eden sağanak, ilçedeki su depolarını patlattı, enerji akımını kesti. Aralarında hastane ve sağlık ocaklarının bulunduğu yüzlerce ev ve işyeri sular altında kaldı.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Ambulansların da bulunduğu bir çok araç sel sularına kapılarak sürüklendi. Kaymakam Can Kazım Kuruca, evi kullanılamaz hale gelen 25’e yakın aileyi gece otellerde ağırladıklarını, su hattındaki patlama nedeniyle ilçeye su verilemediğini belirtti. CHP’li Belediye Başkanı Ali Aksu ise, “14 mahallemizin tamamı zarar gördü. Patlayan içme suyu hattına kanalizasyonun karışmasından ve salgın hastalıklardan korkuyoruz. Elektrik kesildi. Yardıma ihtiyacımız var” dedi. Erdek Belediyesi’nin Marmara’ya gönderdiği 7 bin ekmek ve 10 bin adet 19 litrelik su vatandaşlara dağıtıldı.

/images/100/0x0/55eae76af018fbb8f89e2581

Haberin Devamı

 BEYKOZ SULAR ALTINDA KALDI / FOTO GALERİ

DERE TAŞTI, EVLER SULAR ALTINDA KALDI / WEB TV


İstanbul’da ise önceki akşam sağanak yağış, özellikle Beykoz’da evler ve seraları su altında bıraktı. Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde önceki gece etkili olan yağış Çorlu Deresi’ni taşırdı. Hükümet Konağı’nın da aralarında bulunduğu birçok kamu binası ve 1 anaokulu sular altında kalırken, evlerinde mahsur kalan 60 kişi bot ve iş makineleriyle kurtarıldı. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde önceki akşam hafif yağan yağmur, sabaha karşı şiddetini arttırdı. Yaklaşık 1 saat süren şiddetli yağışın ardından ilçenin değişik semtlerinde ev ve işyerlerini su bastı.

YAĞMUR BEYKOZ'U VURDU / WEB TV

SARIYER'DE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ / WEB TV

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!