Selde 358 hayvan telef oldu

Güncelleme Tarihi:

Selde 358 hayvan telef oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2001 00:00


Şanlıurfa Valisi Muzaffer Dilek, Siverek ve Halfeti'ye bağlı Yukarı Göklü beldesinde 384 ev, işyeri, cami, okul ve hayvan barınağının su taşkınına maruz kaldığını ve 358 hayvanın taşkın sonucu telef olduğunu açıkladı.
Haberin Devamı

Vali Dilek, 8 Mart'ta başlayan sağanak yağışın Siverek ve Halfeti ilçelerinde etkili olduğunu, bunun sonucunda da su taşkınları yaşandığını söyledi.

Siverek'in Gözenek köyüne bağlı Güvenli mezrasında Münevver Değmez, kızı Servet Değmez, Halfeti ilçesine bağlı Yukarı Göklü beldesinde de Fidan Mavigök'ün sel sularına kapılarak yaşamını yitirdiğini anımsatan Vali Dilek, şöyle konuştu:

''Siverek'te yaptığımız incelemelerde 100 ev ile 50 işyerinin su taşkınına maruz kaldığını gördük. Bunların içinde Cerrah Urumcu'ya ait işyeri yıkıldı. Diğer ev ve işyerlerinde sadece eşyalar zarar gördü.

Halfeti ilçesine bağlı Yukarı Göklü beldesinde yaptığımız incelemelerde ise 135 ev, 95 işyeri, 1 cami, 2 hayvan barınağı ve 1 okulun su taşkınına maruz kaldığını gördük. Bunlardan 2 hayvan barınağı ve okulun ihata duvarı yıkıldı. 21 otomobil de hasar gördü. Otomobillerden 4'ü kullanılamayacak durumda. Yine Yukarı Göklü'de 350 küçük, 3 büyükbaş hayvan ile 5 at ve eşek sel sularına kapılarak telef oldu. Taşkınlar sonucunda 384 ev, işyeri, okul, cami ve hayvan barınağı etkilendi. 358 hayvan da telef oldu.''

ETKİLENEN TARIM ALANLARI
Vali Dilek, Siverek'te sel taşkınından tarım alanlarının etkilenmediğini, Yukarı Göklü'de ise 25 bin dekar dolayında tarım alanının etkilendiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Söz konusu alanda su taşkını sonucunda fıstık ağaçlarının yüzde 70'i, hububat ekili alanların da yüzde 30'u etkilendi. Taşkından zarar gören vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ekmek, kuru gıda yardımı yapılıyor. Ayrıca istek olduğu halde battaniye de dağıtacağız. Yine zarar gören esnafın kredi borçlarının ertelenmesi ve para yardımı yapılabilmesi için girişimde bulunuyoruz.''

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Dilek, taşkın sonucunda telefon, elektrik ve su şebekelerindeki arızaların süratle giderildiğini de belirterek, ''Yukarı Göklü'de su şebekesindeki arıza giderilemedi. Çalışmalar devam ediyor. Ayrıca DSİ ve Köy Hizmetleri, cadde ve sokaklarda biriken balçıkları temizliyor. Taşkının maddi boyutu birkaç günde ortaya çıkacak'' dedi.

Öte yandan Vali Muzaffer Dilek ve beraberindekiler, sel sularına kapılarak yaşamını yitiren 3 kişinin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!