Selanik'te Türk aktöre büyük ödül

Güncelleme Tarihi:

Selanikte Türk aktöre büyük ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

39. Selanik Uluslararası Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne Mehmet Kurtuluş layık görüldü.

Yunanistan'ın Selanik kentinde bu yıl 39. düzenlenen Uluslararası Film Festivali'de en iyi erkek oyuncu ödülünü Fatih Akın'ın yönetmenliğini yaptığı Kurz und Schmerzlos (Kısa ve Acısız) adlı filminde başrolü oynayan Mehmet Kurtuluş kazandı.

Yunanistan'ın en önemli film festivali sayılan Selanik'te ödül kazandığını ajansının telefonuyla öğrenen Mehmet Kurtuluş ‘‘Daha önce bu rolümle Locarno'daki festivalde aynı ödülü almıştım. Fakat Atatürk'ün doğum yeri olan Selanik'te böyle bir ödüle layık görülmem beni çok gururlandırdı'' dedi.

İki ülke arasındaki tüm gerginliklere rağmen Yunan ve Türk insanlarının birbirlerine yakın olduğunu söyleyen Kurtuluş, ‘‘Ödül töreninde Selanik'te bulunmak isterdim. Fakat işlerim yoğunluğu nedeniyle gidemedim'' diye konuştu.

39. Uluslararası Selanik Film Festivali'nde God's Got My Number adlı filmdeki rolüyle Fransız oyuncu Jeanne Balibar en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı. En iyi film ödülü ise Japon yönetmen Yoichiro Takahashi'nin Fishes in August (Ağustos Balıkları) adlı filmine verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!