Selahattin kurtuldu Eren de yaşasın

Güncelleme Tarihi:

Selahattin kurtuldu Eren de yaşasın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2011 00:00

Doğum sırasında beyin damarının zedelenmesi sonucu hidrosefali hastası olan Eren Can’ın başı, hastalık nedeniyle her geçen gün büyüyor. Hidrosefali rahatsızlığına bağlı beynin ürettiği sıvının vücuttan doğal yollardan atılamaması sonucu çocuğun başının büyüklüğü yaşıtlarının 4 katına ulaştı, kolları ve bacakları ise inceldi.

Dram içi dram

Rahatsızlığı nedeniyle hareket edemeyen ve konuşamayan Eren Can, ailesiyle ancak gözlerini kırparak iletişim kurabiliyor. Aç olduğunu, hastalandığını ve altının ıslandığını annesine göz işaretleri ve iniltilerle anlatmaya çalışan çocuğa, Ankara’da yapılan tahliller sonucu lösemi teşhisi de konuldu. Çocuğunun tedavisi için tüm varlığını harcadığını belirten baba Nuri Çalık, mahalle bakkalına sadece bez ve mama parası olarak 2 bin TL borcu olduğunu belirterek, yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Kafa büyümesi durduruldu
/images/100/0x0/55eb6603f018fbb8f8be92ce


PREMATÜRE doğan 2.5 aylık Selahattin Kurban’a da beyninde toplanan su nedeniyle hidrosefali teşhisi koyuldu. Selahattin’in kafasındaki büyüme özel bir ameliyatla durduruldu. ‘Endoskopik third ventriculostomy’ denilen yöntemde, beyinde biriken aşırı suyun kafatasındaki toplardamara ulaşarak, kana karışması sağlandı. Universal Çamlıca Hastanesi’nde beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Dr. Gökhan Acka’nın yaptığı 1 saat süren operasyonda, bebeğin beynindeki 3’üncü karıncık (ventrikül) tabanında açılan bir pencereden, beyin sıvısının çıkabilmesi için kestirme bir yol yapıldı. Fazla miktar ve basınçtaki sıvı toplardamardan kana karışmaya başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!