Seks adasını turladık

Güncelleme Tarihi:

Seks adasını turladık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk savaş gemisi geçerken Yunanlılar uyudu

Bir Türk savaş gemisi, eşcinsel ve lezbiyenlerin gittiği Yunanistan'ın ünlü adası Mikonos etrafında birkaç tur attı. Yunanistan Deniz Kuvvetleri'ni alaya alan Yunan gazeteleri, ‘‘Bizimkiler, herhalde yazın tatillerini nerede geçireceklerini araştıran Türkler’i rahatsız etmek istemediler ya da uyudular’’ diye yazdılar.

Bir Türk savaş gemisinin, çılgın eğlenceleriyle tanınan ve ‘‘Eşcinsel Adası’’ olarak bilinen Yunanistan'ın en turistik yerlerinden Mikonos açıklarında Yunan Deniz Kuvvetleri'nin haberi bile olmadan birkaç tur atması Atina'da alay konusu oldu.

Yunanistan'ın ciddi gazetelerinden Elefterotipia, dünkü sayısında Yunan Deniz Kuvvetleri'yle açıkça dalga geçerek, ‘‘Türkler yazın tatil yapacakları adayı bizzat yakından araştırırken, bizim Deniz Kuvvetleri ya uyuyordu ya da misafirleri rahatsız etmek istemedi’’ satırlarına yer verdi.

Şimdiye kadar, Yunan Deniz Gücü'ne bağlı gemilerin her seferinde Türk savaş gemilerini uzaktan izlediklerini hatırlatan Elefterotipia Gazetesi, bu kez de aynı şeyin yapılması gerektiğini savundu.

RAHATSIZ BİLE ETMEDİLER!

Elefterotipia, Atina'da büyük şaşkınlığa yol açan olayla ilgili olarak şu satırlara yer verdi:

‘‘Türk savaş gemisi önceki gece 22.00 sularında Mikonos, Tinos ve Santorini Adaları'nın bulunduğu bölgede seyrettikten sonra Mikonos'a yöneldi. Türk gemisi Mikonos çevresinde de birkaç tur attıktan sonra Türk karasularına doğru yöneldi ve uzaklaştı. Ancak Türk savaş gemisi yakından ya da uzaktan hiçbir Yunan gemisi tarafından izlenmemesi ilginçti. Çünkü aslında Yunan Deniz Kuvvetleri Türk savaş gemisinin bölgede olduğunu biliyordu. Bizimkiler, herhalde yazın tatillerini nerede geçireceklerini araştıran Türkler’i rahatsız etmek istemediler ya da uyudular.’’

TÜRKİYE: BÖYLE BİR ŞEY YOK

Hürriyet'e açıklama yapan Türk askeri kaynakları ise Deniz ve Hava Kuvvetleri'nin Ege ve Akdeniz'de rutin olarak görevlerine devam ettiğini ancak, Türk savaş gemilerinin hava ve deniz sınırları dışına çıkarak Yunan adalarının yanına gelmeleri gibi bir olayın söz konusu olmadığını bildirdi. Kaynaklar, son günlerde kayıtlı herhangi bir olayın da olmadığını söylediler.

Homoseksüeller gidiyor

Çılgın eğlenceleri ve gece hayatıyla ün yapan Mikonos Adası eşcinsellerin buluşma merkezi olarak biliniyor. 85 kilometrekarelik alana sahip bu minicik adanın iki ucundaki iki çıplaklar kampı da Mikonos'un dünya çapında ün kazanmasında büyük rol oynuyor. Buraya gelen eşcinseller sabahlara kadar plajlarda ve barlarda eğleniyor. Beyaz boyalı şirin evleri, parlak kumları, küçücük tavernalarıyla bir film setini andıran Mikonos yaz aylarında binlerce turistin akınına uğrar. Aynı zamanda Yunanistan'ın en pahalı yeri olan Mikonos'a Türkler de büyük ilgi gösteriyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!