Sekiz kamyon korsan kitap, yazarlarıyla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Sekiz kamyon korsan kitap, yazarlarıyla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2009 00:00

Geçtiğimiz hafta korsan CD operasyonunun basın açıklamasında sanatçı katılımının azlığından şikayetçi olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu kez korsan kitap operasyonuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Sekiz kamyon korsan kitabın sergilendiği toplantıya yazar katılımı geniş oldu.

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde korsan CD operasyonunun basın açıklamasına davet ettiği ünlülerin konuya ilgi göstermemesi üzerine büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. İstanbul Emniyet Celalettin Cerrah bu durumu protesto etmek için açıklamaya katılmamış, onun yerine oyuncu Şafak Sezer kürsüye çıkmıştı. Dün, bu tablonun tersi yaşandı. Polisin, 2 işyeri ve 5 matbaada yaptığı, piyasa değeri 20 milyon lira olan 1 milyon korsan kitap baskınıyla ilgili basın açıklamasına yazarlar Taha Akyol, Elif Şafak, Tuna Kiremitçi, İskender Pala, Mehmet Coral, Rıdvan Akar, Hakan Günday, Nazır Şentürk, karikatürist Erdil Yaşaroğlu, Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ve yayınevi temsilcileri katıldı. Açıklamaya, yurt dışında olan Celalettin Cerrah katılamadı. Ele geçen kitaplar sekiz kamyon içinde emniyetin bahçesinde sergilendi. Kitaplar arasında, pazartesi günü vefat eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan’ın ’Çağdaşlaşma Yolunda’ adlı kitabı da yer aldı. Güvenlik Şube Müdürü İlyas Burunak, "Baskında 10 kişi yakalandı. 16 matbaa makinesi ile 1350 kitap kalıbına el konuldu, dört işyeri mühürlendi" dedi.

’Korsan masum değil’

SON kitabı ’Aşk’ın korsanını inceleyen Elif Şafak, "Bazen iyi niyetli bir şekilde hafife alıyoruz korsan kitapları. Geliri yetmeyeler, öğrenciler daha rahat okusun diye yapılıyorsa bir zararı yok diye düşünüyoruz ama bu o kadar masum bir şey değil. Okuyucuya ve yazara çok ciddi zararları var."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!