Şeker YSK'da kendini savundu

Güncelleme Tarihi:

Şeker YSKda kendini savundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Askerliğini yapmadığı gerekçesiyle milletvekili mazbatasının iptali istenen DYP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, dün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde bir saat sözlü savunma yaptı.

YSK, Şeker'in kaderini çizecek kesin olan kararını önümüzdeki hafta sonuna doğru açıklayacak. YSK, Şeker'in milletvekili mazbatasını iptal ederse askere alınacak ve 16 ay daha askerlik yapacak. Şeker, YSK üyelerine, askerlik işleminde sahtekarlık olmadığını savunarak, mazbatasının iptali talebinin reddini istedi. Şeker, YSK'ya Ürdün makamlarından aldığı belgeleri sundu.

Şeker'in avukatları dün zaman kazanmaya yönelik bir manevra da yaptılar. Avukatları Şeker'in, Milli Savunma Bakanlığı'nın dövizle askerlik kapsamından çıkarılmasına ilişkin işleminin iptali istemiyle AYİM'ye açtıkları ve ‘‘yürütmenin durdurulması’’ taleplerinin reddedildiği davada, esas hakkında savunma yapmak için süre istediler. Bu talep bugün görüşülüyor. Şeker, dün YSK çıkışında Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin'e yüklenirken, Genelkurmay Başkanı Orgenaral İsmail Hakkı Karadayı'ya dövizle askerlik yapan kişilerin isimlerini açıklaması çağrısında bulundu. Şeker, ‘‘Türkiye'de ilk defa bir Milli Savunma Bakanı Silahlı Kuvvetleri politikaya soktu’’ dedi. Şeker, Genelkurmay Başkanı'na çağrıda bulunurken, şöyle dedi:

‘‘23 Nisan 1998'de, Milli Savunma Bakanı'na, dövizle askerlik yapanların bir listesini vermiştik ve Bakan'dan bunları açıklamasını istemiştik. Bir açıklama yapılmadı. Türkiye hukuk devletiyse, Bakan istifa etmelidir. Zengin evlatları, paşa çocukları, eski Genelkurmay Başkanı çocuğu, eski MGK Genel Sekreteri'nin çocuğu, basın patronlarının çocukları kim ise... Bu çağrımızı herkesin güvendiği Genelkurmay Başkanı'na da yapıyorum.’’

Şeker, YSK ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin kararlarına saygılı olduğunu söyleyerek, ‘‘Bu evrak ASAL'dan geçti. Bu insanlar, bu evrakları kontrol eden insanlar Tapu Kadastro Müdürü değil. Bana 13 sene sonra yapılanlar abesle iştigaldir.’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!