Şeker hastalarının umudu Demirel'de

Güncelleme Tarihi:

Şeker hastalarının umudu Demirelde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile görüşen Türk Diabet Cemiyeti ve Türkiye Obezite (Şişmanlık) Araştırma Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Nazif Bağrıaçık, şeker hastalarının tedavisinde kullanılan ensülinden vergi alınmamasını, hatta parasız verilmesini istedi. Prof. Dr. Nazif Bağrıaçık, dün Cumhurbaşkanı Demirel tarafından Tarabya'daki Huber Köşkü'nde kabul edildi. Görüşme sonrasında bilgi veren Prof. Bağrıaçık, ensülin ve antidiabetik ilaçların pahalı olduğunu, hastaların bu ilaçları alamaz hale geldiğini Cumhurbaşkanı'na anlattığını belirterek, şunları söyledi:

‘‘Bilhassa çocuk yaşındaki hastalar için bu büyük bir sorun teşkil ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan buna el koymasını, bu ilaçlar üzerindeki verginin kaldırılmasını, hatta Hollanda ve Danimarka'da olduğu gibi şeker hastalarına parasız verilmesi gerektiğini söyledim. Kendileri, halletmeye çalışacağını söyledi’’

Kadıköy yakasında açacakları bir diabet hastanesinin temel atma töreni için Demirel'i davet ettiğini bildiren Bağrıaçık, şeker hastalığı ve şişmanlık konusunda Türkiye çapında bir tarama yapmak istedilerini de belirterek, ‘‘Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda da her türlü desteğe hazır olduklarını söylediler. Kendileri Sağlık Bakanı ile görüşeceklerini, bizim için de randevu alacaklarını söylediler’’ dedi.

Demirel, Voleybol Milli Takımı oyuncularını ve işadamları Erdoğan Demirören, Ali Rıza Bozkurt, Hayati Zırh ile Deniz Ticaret Odası Başkanı Cengiz Kaptanoğlu'nu da ayrı ayrı kabul etti. Demirel, bu sabah bazı açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Isparta'ya gidecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!