Şeker fabrikalarına operasyon: 30 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Şeker fabrikalarına operasyon: 30 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2010 10:47

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın yürüttüğü operasyon sonucu Türkiye genelinde şeker fabrikalarında mali yönden usulsüzlük raporu iddiasıyla 30 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Kayseri'de de bu sabahtan itibaren 15 şeker fabrikası çalışanı gözaltına alındı.Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın da İstanbul'da gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Ankara Özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı ihbarlar üzerine şeker fabrikalarında mali yönden usülsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine harekete geçti. Aralarında Kayseri’nin de bulunduğu 3 şeker fabrikasında bu sabah eş zamanlı operasyon yapıldı.

Kayseri Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatifi Bakanı Vedat Ali Öşızık İstanbul'da, 14 fabrika çalışanı ise Kayseri'de gözaltına alınırırken, fabrikada bazı evraka el konuldu. Emniyetü yetkilileri operasyonunun eş zamanlı yapıldığını, gözaltına alınanların sayısının artabileceğini söyledi. Aynı yetkili, gözaltına alınanların işlemlerin tamamlanmasının ardından Ankara'ya gönderileceğini söyledi.

Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın da, “Ankara’dan gelen emir ve talimat doğrultusunda soruşturma yürütülüyor. Şuanda 15 kişi gözaltında” demekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!