‘Şeker’ esprileri

Güncelleme Tarihi:

‘Şeker’ esprileri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bedelli askerlik belgelerinin sahte olduğu belirlenen DYP Milletvekili Bahattin Şeker'in askerlik durumu, Ankara kulislerinde çeşitli esprilere konu oldu. Milletvekili arkadaşları Şeker'in kilosunu artırması halinde askerlikten ‘‘yırtabileceği’’ bir formül buldular.

Asker kaçağı olduğu belirlenen Devlet eski Bakanı Doğruyol Partisi Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker'in başı dertte. Yüksek Seçim Kurulu tarafından yakın takibe alınan Milletvekili Şeker'in milletvekilliğinin düşüp düşmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

DYP milletvekilinin durumu TBMM ve siyaset kulislerinde değişik esprilere de konu olurken, herkes Bahattin Şeker'e biraz daha şişmanlaması tavsiyesinde bulunuyor. Genç sanatçı Ozan Orhon da aşırı şişmanlık nedeniyle ‘‘askerlik yapamaz’’ raporu almıştı. 1111 sayılı askerlik yasasının 35. maddesine göre, boyu ve kilosu arasında 30 ve daha fazla fark olanlar askere alınmıyor.

DYP'li Bahattin Şeker'in boyunun 1.80'inin biraz üstünde, kilosunun da 100'ü aşkın olduğunu bilenler, ‘‘Ha gayret... Birkaç kilo daha alırsan yasal olarak askere gitmeme hakkını elde edeceksin. Böylece bu dertten kurtulursun’’ diyorlar.

VEKİLLİK DÜŞECEK Mİ?

Şeker, sahte belgelerle bedelli askerlik yaptığı gerekçesiyle uzun süredir hem ilgili merciler, hem de kamuoyu nezdinde sorgulanıyor. Şeker'in milletvekilliğinin düşürülmesi de gündemde. DYP'li arkadaşları ise ‘‘Komployla karşı karşıyayım, haksızlık yapıldı’’ diyen Şeker'i kurtarmak için kolları sıvadılar ve formülü de buldular! Taradıkları askerlik mevzuatının yumuşak karnını saptayan DYP'liler, Şeker'in milletvekilliği düşse dahi kilo-boy orantısı avantajı ile askerlik yapmaktan kurtulabileceğini sesli sesli düşünmeye başladılar.

AMAN KİLO VERME

Şeker'e de sıkı sıkı tenbih ediyorlar:

‘‘Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne açtığımız dava sonuçlanana kadar sakın kilo verme. Bilakis, sürekli yemek ye ve biraz daha kilo al. Al ki, askere almak için muayene ve yoklamaya davet ettikleri zaman, yasal olarak askerlikten muaf olduğun tescil edilsin.’’

Haberin Devamı

Ohhh yarasın...

Devlet eski Bakanı DYP Bileceki Milletvekili Bahattin Şeker'in askerlik durumu, DYP'li arkadaşları arasında gündemden düşmüyor. Arkadaşları Şeker için ‘‘Ha gayret birkaç kilo daha alırsan askerlik derdinden kurtulursun’’ diyorlar.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!