Şehri böcekler sardı

Güncelleme Tarihi:

Şehri böcekler sardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2002 01:44

Biri borsacı, biri kongre organizatörü, biri de profesyonel yöneticiydi. Bundan sadece bir yıl önce işlerini bıraktılar, Urban Bug (Şehir Böceği) adıyla bir araya geldiler. Üçlü bir yılda hem kent kültürünün gelişmesine katkıda bulundu hem de pek çok önemli projeye imza attı.

Birinci yaş gününü 8 Mart'ta Maslak Venue'de yapılacak bir partiyle kutlayacak olan Urban Bug'ın artık bir mekanı da var: Urban Bug Lounge.

Nilüfer Tayfun, Can Tayfun ve Alp Bozdoğan. Birbirlerini eskiden beri tanıyan ve ortak zevkleri paylaşan üç arkadaş. Borsacı Can Tayfun, seminer ve kongre organizatörü Alp Bozdoğan ve profesyonel yönetici Nilüfer Tayfun yaptıkları işten sıkılıp hobilerini ve yaşam tarzlarını işe dönüştürmeye karar verince Urban Bug doğmuş. Urban Bug sadece kulüp müziği organizasyonlarıyla ilgilenmiyor, alternatif kent kültürünü oluşturan bütün unsurlar Urban Bug'ın ilgi alanını oluşturuyor.

Urban Bug ilk olarak cebe girecek büyüklükte hazırlanan ve belli noktalarda bedava dağıtılan bir dergi olarak ortaya çıktı. İlk sayısı (Mart 2001) 5 bin adet basılan dergi şu anda 20 bin adet basılıyor. Hem kendi yağıyla kavruluyor hem de İstanbul'un dışında Ankara, İzmir, Eskişehir ve Bursa'da dağıtılıyor.

Urban Bug'cılar bundan bir yıl önce Beyoğlu'ndaki ferahfeza harika yerlerinde ofis partileri de başlattılar. Her ayın ilk perşembe gecesi düzenlenen ve önceleri eşin dostun katıldığı partilerin ünü kulaktan kulağa öylesine hızla yayıldı ki, böcekler ciddi ciddi parti organizasyonlarına girişmek durumunda kaldılar. Urban Bug'ın Boğaziçi Üniversitesi Kapalı Otoparkı'nda düzenlediği ilk büyük partiye 2 bin kişi katıldı.

Sıra İstanbul'da pek yapılmayan bir şeyi yapmaya, hakiki bir beach parti düzenlemeye geldi. 11-12 Ağustos'ta Kilyos'ta düzenlenen kumsal partisinde tam 5 bin kişi eğlendi.

PARTİ UZMANI OLDULAR

Urban Bug, elektronik ve club müziğinin en önemli şirketlerinden Global Underground ile anlaşma imzaladı ve ortaklığı 27 Ekim'de Maslak Venue'de düzenlediği bir partiyle kutladı. Bu arada ilkine ünlü DJ Steve Lawler'ın katıldığı Global Underground partilerinin ikincisinin 11 Mayıs'ta düzenleneceğini hatırlatalım.

Urban Bug oluşumunun önemli icraatlerinden biri de Kod Müzik işbirliğiyle gerçekleşen Electronic Music Dayz. Techno'nun büyük ismi Jeff Mills, Fritz Lang'in ünlü Metropolis filmine müzik yaptı ve bu müziği Electronic Music Dayz kapsamında Maslak Venue'de düzenlenen partide 3 bin kişiyle paylaştı.

Hiç durmadan kendilerini izleyenleri şaşırtacak pek çok sürpriz parti ve projenin hazırlıklarına sürdüren Urban Bug'ın düzenlediği en son parti Point Zero adını taşıyan yılbaşı partisiydi. İnsanları bir dolu partiyle zıplatan Urban Bug, şimdi de kendi doğum günü partisine hazırlanıyor. 8 Mart gecesi Maslak Venue'de gerçekleşecek partide şimdiye kadar Urban Bug ile çalışmış tüm yerli dj'ler çalacak. İki farklı sahnede gerçekleşecek organizasyonda Core Arena'da tecrübeli isimler (Macit, Kiwi, Tarkan, Cure-Shot, Muncu ve Tangun), Dome Arena'daysa genç neslin yetenekli isimleri (Rabu, Jaan, Evren+Evren, G-Point, Fuchs, Cervus ve Yunus) çalacak. Partinin bilet fiyatı 15 milyon TL.

ARTIK KENDİ YERLERİNDE

Urban Bug'ın son numarasıysa kendi açtıkları mekanları Urban Bug Lounge. Nişantaşı'nda eski Süleyman Nazif'in yerinde açılan Lounge, geçen hafta Parks&Wilson'ın katıldığı bir partiyle açıldı. Sabah 11.00'den gece 02.00'ye kadar ayakta olan mekanın kahve çeşitleri, yemekleri ve atıştırmalıkları iddialı. Chill-in, groovy, funky, jazzy ve housy müziklerin çalınacağı mekanda plak, cd ve dvd satılan bir köşe de var. Ayrıca Global Underground, Slinky, Hed Kandi, React ve Ursan Bug aksesuarlarını da bulacabileceksiniz mekanda. Playstation köşesi ve cep telefonuyla rahat rahat konuşmak isteyenler için tasarlanmış şeffaf kabin de mekanın yeniliklerinden. Lounge, Valikonağı Cad. No: 39, Nişantaşı. Tel: (0212) 231 88 90.


Havana’dan gelen adamımız


Babylon'daki Fujifilm Week-Ends konserleri kapsamında bu Cuma gecesi Kübalı sanatçı Hanny sahne alacak. Konser ertesi gün aynı mekanda ve aynı saatte tekrarlanacak.


Havana doğumlu Hanny 30'lu ve 40'lı ve 50'li yılların popüler parçalarından aldığı ilhamla yazdığı ‘‘Caballo Desboca’’ adlı aşk şarkısı ile tanınıyor.

Hanny, 1996 yılında yayımlanan ilk albümü ‘‘The Voice of Cuba’’nın olağanüstü başarısının ardından, 2001 yılında çıkardığı ikinci albümü ‘‘Pa'que te metas a dentro'yu’’ çıkararak ününü yaygınlaştırdı. Uluslararası müzik arenasında yankı bulan bu iki başarılı albümden sonra Hanny, Küba'nın salsa ritminde yükselen yıldızı olarak tanındı.

Usta orkestrasıyla kusursuza yakın düzenlemelere imza atarak salsa'ya hayat öpücüğü veren Hanny, mambo, bachata ve salsa dolu müziği mükemmel melodiler, şiirsel derinlik ve klasik dokunuşuyla zenginleştiriyor.

Babylon Performans Merkezi, Şeyhbender Sok. 3, Asmalımescit-Tünel, Beyoğlu. Tel: (212) 292 73 68. Biletix: (0216) 454 15 55.


Hem eğleniyor, hem eğlendiriyorlar


Kuruçeşme'ye hareket getiren mekanlardan biri olan Mix'in en önemli özelliği patronlarının müzisyen olması. Patronlar Aykut Gürel, Ozan Doğulu, Murat Yeter ve Aydın Karabulut mekanda hem eğleniyorlar hem de eğlendiriyorlar.

Şimdiye dek Pasaporte Latino, Kenan Doğulu Unplugged, Panic Attack, Mirkelam Unplugged, Panic Attack Ethnique Sessions Featuring Kurtuluş gibi sahne şovlarının ve konserlerinin gerçekleştiği Mix her an her şeyin olabileceği canlı bir mekan. Zaman zaman müzisyen patronların doğaçlama performanslarına da şahit olunabilecek mekan, portakal ve kahverenginin tonları kullanılarak dekore edilmiş. Mekanın bir başka özelliği de konuk olarak gelen Mazhar Fuat Özkan, Levent Yüksel ve Grup Gündoğarken gibi sanatçıların ellerine mikrofonu alarak sahneye çıkmaları ve diğer konuklara hoş sürprizler yaşatması. Eh, Boğaz'a nazır bir mekanda başka ne ister ki insan?

Muallim Naci Cad. No: 65, Ortaköy. Tel: (0212) 258 29 36-258 28 48


8 Mart Cuma gecesi Switch'de Stacey Pullen çıkacak. Pullen'dan önce DJ Uhr'in sahne alacağı Switch'in kapı açılış saati 23.00, giriş ücreti ise 15 milyon lira. 80'lerin Detroit'inde, techno müziğin tam kalbinde yetişen Stacey Pullen, Kraftwerk, Derrick May, Juan Atkins, Jeff Mills gibi isimlerden esinlenerek DJ'lik yapmaya başladı. Bango, Kozmic Messenger ve Silent Phase gibi isimler altında yaptığı prodüksiyonlardan da tanıdığımız Pullen, egzotik ve farklı tarzıyla dikkat çekti. KMS Records, Eclipse Records, BMG/ Ariola, Buzz, PIAS/ Belgium, R&S, Warner, Virgin ve tabii ki Transmat Records'dan çıkan birçok prodüksiyonuyla özellikle Kuzey Amerika, Avusturalya, Japonya ve tüm Avrupa'da sayısız hayran edindi. Switch Club, İstiklal Caddesi Muammer Karaca Çıkmazı (Odakule Karşısı) No:3 Beyoğlu Tel: 0212 292 74 58 Web Site: www.switchclub.net

Alternatif Rock ve Brit Pop'un ilk ve tek örnek mekanı olan Bronx, 1998'de kapılarını açmıştı. Bronx şimdi de ülkemizin üç alternatif grubunu mekanda sevdikleri ile buluşturmayı planlıyor. Tuborg sponsorluğunda 7-8 ve 9 Mart'ta gerçekleşecek olan 'Tuborg Alternatif Rock Günleri' çerçevesinde 7 Mart'ta Mor ve Ötesi, 8 Mart'ta Duman ve 9 Mart'ta Athena sahne alacak. Ayrıca Duman konserinden önce Suitcase, Athena konserinden önceyse Grippin çalacak. Ayrıntılı bilgi için: (0212 230 36 14)

Ünlü gece kulübü Chine White'ın yerine açılan Reina, İstanbul'un yeni mekanları arasına katıldı. Mekanın tavanlardan sarkan bakır zincirler ve ağır ihtişamlı perdeleriyle dikkat çeken dekarasyonunu Barbara Pensoy yapmış. Eşsiz bir Boğaz manzarasına sahip mekanın şömineli bir bölümü de mevcut. İstanbul'un en sevilen sushi restoranlarından olan Ninja da, Reina bünyesinde hizmet veriyor. Haftanın yedi günü açık olan Reina'da 17.00-20.30 arası içkilerde yüzde 30 indirim uygulanıyor. Mekanın yazlığı da Mayıs ayında açılacak. Muallim Naci Cad. No: 120, Ortaköy. Tel: (0212 259 59 19-21)


etkinlik takvimi


Yenilenen dekorasyonuyla dikkat çeken Tünel'deki Gramafon Bar'da her Perşembe gecesi Aylin Aslım sahne alıyor. Power Records'dan çıkan ‘‘Senin Gibi’’ adlı ilk albümüyle dikkat çeken genç sanatçı, programında hem kendi albümünden şarkıları hem de cover parçaları seslendiriyor. Tel: (0212) 293 07 86


HAFTANIN LİSTESİ


Bu haftanın listesi Urban Bug tarafından hazırlandı

1 Yunus & Cervus Sheltox

2 Röyksopp Poor Leno (Sander

Kleinenberg Remix)

3 Inertia Vellum (Circulation Remix)

4 Murat Uncuoğlu System Failure

5 Raven Maize The Real Life

(Fatboy Slim Mix.)

6 Bent Swollen (François K Remix)

7 Depeche Mode Dream On (Dave Clarke

Acoustic Version)

8 Sven Vath J'taime (Single Mix)

9 Daft Punk Harder Better Faster Stronger

(Breakers Break Remix)

10 Groove Armada My Friend (Dorfmeister vs.

Madrid de Los Austrias Dub)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!