‘Şehr-i Aşk Adası' açıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Şehr-i Aşk Adası açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 11:12

ESKİŞEHİR'de Büyükşehir Belediyesi'nin Porsuk Çayı'nda oluşturduğu ‘Şehr-i Aşk Adası'nın açılışı İstanbul'dan özel trenle gelen aralarında ünlü sanatçıların da bulunduğu konukların katılımıyla açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen nikahlarını tazelediği çiftlere belge verdi.

Haberin Devamı

AŞK ADASINDAN FOTOĞRAFLAR

AŞK ADASINA ÜNLÜLER AKIN ETTİ / WEB TV

‘Şehr-i Aşk Eskişehir’ sloganıyla yola çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentin aşkla ve sevgiyle özdeşlemesini hedefleyerek Porsuk Çayı'nda ada oluşturdu. Şehr-i Aş Adası'nın açılış ve tanıtımı düzenlenen törenle yapıldı. Adanın açılışı için İstanbul'dan özel trenle Eskişehir'e konuklar geldi.
 
Aralarında Aysun-Ali Kocatepe, Ayça Bingöl-Ali Altuğ, Yalım Eralp, Aylin-Gökhan Kırdar, Ebru Cündübeyoğlu-Güçlü Mete, Göksel Kortay, Gül-Ekrem Bora, Gülsen Tuncer-Engin Ayça, Gürbüz-İlhami Atalay, Haldun Dormen, Osman Şengezer, Ebru-Levent Üzümcü, Nevra-Metin Serezli, Hayrettin Karaca, Mustafa Alabora, Müge-Serdar Denktaş, Nedret Güvenç-Okan Bilgütay, Nur-Murat Aysan, Pınar Öğün-Mehmet Alabora, Suna-Erol Keskin, Suzan-Aydın Boysan ile Vahide-Altan Gördüm'ün de bulunduğu konuklar Eskişehir Garı’nda Bando Es-Es tarafından karşılandı. Karşılama töreninde dans gösterileri sunuldu.

Konuklar, gar önünde üzeri açık olan otobüse binerek ilk olarak kent merkezini gerdi ardından açılışı yapılacak olan Şehr-i Aş Adası'na getirildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, adanın açılışına katılan isteyen çiftlerin nikahlarını tazeleyip birer ‘Nihah tazeleme belgesi’ verdi. Çiftler, adada bulunan ağaç kütüklerini isimlerinin yazılı olduğu plaketleri çaktı. Adanın açılış törenine DSP Genel Başkanı Masum Türker’de katıldı.

Şehr-i Aşk Adası, “Yunus Emre eydür bunu bir dem aşksız olmayayım” diyen sevgi insanı Yunus Emre'nin yattığı toprağın şehri Eskişehir'in aşk ve sevgi şehri olduğunu vurgulamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Porsuk Çayı üzerinde oluşturuldu. ‘Şehr-i Aşk' konseptiyle aynı ismi taşıyan adanın, birbirini seven herkesin ziyaret edeceği çekim noktası haline gelmesi amaçlanıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı DSP'li Yılmaz Büyükerşen, ‘Şehr-i Aşk’ adasını Porsuk Çayı'nda oluşturdukları söyledi. Büyükerşen, şöyle devam etti:

“Porsuk Çayı'nda adalar oluşturduğumuz Şehr-i Aşk Adası'na gençler ‘Aşk adası’ ve ‘Sevgililer adası’ da diyor. O adada ağaç kütükleri var, içine kalpler oyulmuş. Konuklar kendilerinin ve eşlerinin isimlerinin yazılı olduğu plaketi kütüğe çaktı. İsteyen çiftlerin nikahlarını ben kıydım. Konuklara Eskişehir’i sevgi, sevgililer şehri olarak tanıttık. Burasını her sevgililer gününde, her evlilik yıldönümlerinde insanların geleceği bir yer halene getirmek istedik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!