Şehitlerimizi uğurluyoruz - Edirne

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerimizi uğurluyoruz - Edirne
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 15:01

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıya tepki amacıyla Edirne'nin Keşan ilçesindeki Tekel Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla şehit piyade onbaşı Mustafa Kayın'ın baba evine kadar yürüdü.

Haberin Devamı

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist  saldırının ardından gerçekleştirilen operasyonda mayına basarak şehit olan Piyade  Onbaşı Mustafa Kayın'ın cenazesi, Edirne'nin Keşan ilçesinde son yolculuğuna  uğurlandı.

Dün Hakkari'den askeri uçakla Çorlu Havaalanı'na getirilen ve ardından  Çorlu Askeri Hastanesi'ne konan Mustafa Kayın'ın cenazesi cenaze merasimi öncesi  ambulans ile Keşan Aşağı Zaferiye Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Şehit  Mustafa Kayın'ın cenazesini burada yaklaşık 5 bin kişilik kalabalık bir grup ile  ailesi gözyaşlarıyla karşıladı.

Ailesi, şehidin cenazesinin ambulanstan alınıp evin önündeki masaya  konulmasını istedi. Ancak, askeri yetkililer buna izin vermedi. Bunun üzerine  anne Sevgi, baba Süleyman ve ağabey Süney Kayın ambulansın içerisine alındı.  Şehidin cenazesi, daha sonra evden 1,5 kilometre uzaktaki Yukarı Zaferiye  Camisi'ne vatandaşların korteji eşliğinde götürüldü.

Camide cenazenin musalla taşına konması sırasında anne Sevgi Kayın  baygınlık geçirdi.

Cenaze namazını İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu'nun kıldırmasının ardından  şehidin cenazesi top arabasına konuldu. Mustafa Kayın'ın naaşı 10 bini aşkın  Keşanlı'nın her iki yanında yer aldığı caddeden askeri bando eşliğinde geçirildi.  Keşan'ın 22. şehidi Mustafa Kayın, asri mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa  verildi.

Mustafa Kayın'ın cenazesinin toprağa verilmesini babası Süleyman, annesi  Sevgi ve ağabeyi Süney Kayın, gözyaşları içerisinde izledi. Cenazenin toprağa  verilmesinin ardından tören mangası şehit için üç el saygı atışı yaptı.

2. Kolordu Komutanı Korgeneral Necati Özbahadır, şehit Mustafa Kayın'ın  tabutuna sarılı Türk Bayrağı'nı şehidin babasına verdi.

Törene, Edirne Valisi Gökhan Sözer, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Necati  Özbahadır, AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, MHP Edirne  Milletvekili Cemalettin Uslu, TÜ Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Emniyet Müdürü  Mehmet Yazıcı, Keşan Kaymakam Vekili ve İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Keşan  Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve çok sayıda vatandaş katılırken, Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, Genel Kurmay Başkanı  Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları çelenk gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!