Şehitlerimize güzel bakıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerimize güzel bakıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi bir ziyaret için bulunduğu Güney Kore’de Seul’den sonra geçtiği Busan Kenti’nde, Kore savaşı anısına BM Anıtsal Mezarlığı’ndaki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti.

İskenderun’dan yola çıkan Türk askerlerinin Kore topraklarına çıktığı Busan Kenti’ndeki mezarlığa çelenk koyan Gül, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra, Türk şehitlerin kabirlerinin bulunduğu bölüme geçen Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, her birine gül bıraktı. Ahmet Ertürk adlı şehidin mezarını gören Gül, Gazi Ahmet Atasu’ya dönerek, “Ahmet gel, adaşın burada. Çiçeği sen bırak” dedi. Şehitliğin güllerle donatılmış güzel bir şehitlik olduğunu ifade eden Gül, “Burası cennetten bir parça gibi. Şehitlerimize iyi bakıyorlar” diye konuştu. Gül, ziyaretin sonunda BM Anıtsal Mezarlığı Şeref Defteri’ni imzaladı, ziyaretinin anısına Hayrünnisa Gül ile fidan dikti.

Gül’ün beraberindeki gaziler de duygulu anlar yaşayıp, gözyaşlarını tutamadı. Gazilerden Osman Özsoy, Kore’de keşif takımında görev yaparken yaralandığını, 25 gün sonra tekrar cepheye döndüğünü anlattı. Kore’de yaklaşık 2 yıl savaştığını belirten Özsoy, “Şimdi o günler gözümde yeniden canlandı” dedi. Gazi Yaşar Eken ise “Burada 147 şehit verdik ama bizi geçemediler” diye konuştu. İstihkam subayı olarak görev yapan Ahmet Atasu da Kore’ye Adana’dan 3 teğmen arkadaşıyla birlikte gönderildiğini, ancak Türkiye’ye sadece kendisinin dönebildiğini dile getirdi. Mezarlıkta, Kore Savaşı’nda 885 askerini kaybeden İngiltere’den sonra en fazla kaybı olan Türkiye’nin 462 askerinin kabri bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!